Onderwerpen

dinsdag 26 juni 2012

Groupon

Groupon, een site die velen van jullie vast wel zullen kennen.
Op deze site worden "deals" aangeboden voor een beperkte tijd, soms een dag, soms 3. De deals worden met hoge percentages korting aangeboden, wat het heel aantrekkelijk maakt. Ookal worden deze kortingen ook heel vaak overdreven.
Naast deze site is bijvoorbeeld Vakantieveilingen ook een populaire site waar je op producten, uitjes en vakanties kunt bieden vanaf 1 euro. Persoonlijk heb ik daar geen ervaring mee.


Als je goed oplet wat je aanschaft kan je leuke goedkope uitjes op de kop tikken. Ik ga bijvoorbeeld heel graag uiteten maar dat kost nogal wat. Ik struin dan ook vaak rond voor een leuk dealtje bij mij in de buurt.
Zo had ik een deal voor een 5 gangen diner voor 4 personen in een leuk restaurantje vlakbij mij voor 59 euro. Toen heb ik mijn schoonouders getrakeerd op een avondje uit samen met mijn vriend. Voor die prijs een mooi cadeau en we hebben uiteindelijk ook heerlijk gegeten!

Ook de deal bij de sportschool vind ik erg leuk: 54 euro voor 6 maanden onbeperkt sporten. Waar ik ook een bericht over heb geschreven.

Er zit ook veel onzin tussen maar met een kritisch oog kan je de echte goede deals eruit vissen. Je moet wel wat geduld hebben want soms zit er een hele tijd niks bij terwijl je wel dagelijks mailtjes krijgt. Ik bekijk de mailtjes elke ochtend en delete ze als er niks tussen zit.

Soms wil er na de aankoop van zo'n deal ook nog vanalles misgaan. Helaas krioelt het internet van de klachten van groupon deals. Zo heb ik ook een slechte ervaring.
Ik had een deal gekocht voor een strandtent in Scheveningen voor mij en mijn vriend. Helaas kon vriendlief steeds niet waardoor de einddatum in zicht kwam. Toen ik wilde reserveren bleek de tent al over een week te gaan sluiten! Terwijl de voucher nog een maand geldig was. Nu kon ik de voucher aan een vriendin verkopen dus voor mij was het probleem opgelost. Alleen kreeg mijn vriendin de volgende domper: De strandtent had bijna niks meer op voorraad in de keuken. Geen mosselen, geen gamba's, geen biefstuk.... Er bleef weinig over om uit te kiezen. Al met al een slechte ervaring dus.

Gelukkig ben ik met het grootste deel van de deals die ik heb gesloten heel tevreden. Je moet gewoon kritisch naar de prijs en de voorwaarden kijken. Er zitten allemaal marketing trucjes achter de deals die je verleiden tot het kopen van de deals. Vertrouw je iets niet? doe het dan ook niet en koop alleen een deal waar je echt zelf 100% achter staat.

Kijken jullie naar de aanbiedingen op dit soort sites?

4 opmerkingen:

 1. Ik doe ook mee aan de GROUPON deals, eigenlijk alleen als ik goedkoop uit eten kan. Ik wil max. tussen de 15 en 25 euro uitgeven en heb al heel wat leuke deals gehad in Den Haag e.o. Eigenlijk heb ik van de 5 keer dat ik inmiddels uit eten ben gegaan van GROUPON nog geen slechte ervaring gehad. Meestal moet ik zo'n 10 euro bijbetalen voor de drankjes maar max 35 euro voor 2 personen uit eten is heden ten dage een schijntje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook al een aantal leuke deals kunnen bemachtigen...
  Helaas hoor ik inderdaad ook in mijn omgeving dat de ervaringen niet altijd positief zijn, maar zelf heb ik dat nog niet meegemaakt!

  Als je trouwens lid bent van euroclix of moneymiljonair, kun je via hun weer clix of parels ontvangen als je een bestelling doet bij groupon. (altijd weer mooi meegenomen!) ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben er flink ziek van en doe er niet meer aan mee. Waardeloos, die Groupon. Ik wilde boeken bij een restaurant en daar werd de telefoon niet eens opgenomen. Krijg je credits gestort. Ik vind dat een slechte zaak. Ook blijven ze maar sieraden met Swarovski steentjes verkopen, die helemaal niet van Swarovski zijn. Ik vind dit misleiding.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk zeker eens naar spaarprogramma's zoals euroclix! Je krijgt cashback op aankopen bij tal van webshops zoals Bol.com, Zalando, Conrad... Dit werkt naar mijn mening beter dan besparen via groupon.

  BeantwoordenVerwijderen