Onderwerpen

zondag 15 juli 2012

Start to run/work out!!

Deze week mijn eerste bezoekjes gebracht aan de sportschool waar ik de komende 6 maanden zeer voordelig kan sporten(eerder bericht). Het is een kleine sportschool maar het heeft alle faciliteiten voor een beginner zoals ik.

Naast de fitness en groepslessen ga ik ook hardlopen. Van de week heb ik nieuwe hardloopschoenen met goed advies van een speciaalzaak gekocht omdat ik op mijn gewone/goedkope sportschoenen helaas altijd blaren liep.
Ook heb ik een weegschaal gekocht waarmee ik kan bijhouden hoeveel ik weeg over de komende maanden. Hopelijk 5 kilo lichter.. ;) Niet een hoognodige aankoop om eerlijk te zijn maar ik vond het toch wel handig.

8 september ga ik de Ladiesrun in katwijk lopen. 5 km dwars door de duinen! en de opbrengst gaat naar het goede doel, dit jaar de hartstichting. Ik ben weer aan het trainen samen met de podcasts van Evy Gruyeart. Deze zijn gratis te downloaden van het internet. 27 lessen om je in een rustig tempo voor te bereiden om 5km te kunnen hardlopen. Met mijn nieuwe sportschoenen hoop ik na de wedstrijd door te kunnen trainen voor 10km.


Mijn oude mp3 speler(zen creative) had ik lang geleden een keer gekregen als kerstpakket van mijn bijbaan. Helaas is het apparaatje overleden tijdens mijn verblijf in Parijs. Nu heb ik een Ipod Shuffle waar ik niks voor heb betaald!! Mijn vriend heeft punten gespaard bij Tmobile en hij had genoeg punten om een roze Ipod shuffle voor mij te bestellen, zonder bijbetaling. (prijs in de winkel 50 euro) Helemaal top dus!

Kosten tot nu toe om te gaan sporten:
abonnement sportschool 6 maanden  € 54
Sportschoenen + sokken € 133,95
3 nieuwe shirts om in te sporten € 14
Trainingsschema via mp3 € 0
Ipod shuffle € 0
Weegschaal € 16,99

Totale uitgaven € 218,94
Het is even een investering maar voorlopig kan ik vooruit. Ik heb er zin in!

Doen jullie ook aan hardlopen?

12 opmerkingen:

 1. Ik heb een tijdje hardgelopen. Althans een poging gedaan. Volgens mij is het toch niet echt mijn ding. Straks na mijn zwangerschap pak ik mijn sportschool abbo weer op en ga ik daar weer verder. Je sport wel heel voordelig hoor. Ik betaal per maand wat jij voor 6 maanden betaald. Wel een goede en nette sportschool.

  Heel veel succes met trainen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja! Ik heb ook Evy gedaan! In 9 of 10 weken ofzo..
  Vanwege mijn longen en mijn hart doe ik nog niet de 10 km, maar ik ben al erg blij met de 5. Ben nu een maand of 8 bezig ofzo, dus wel een blijvertje!

  Succes ermee! Houd je ons op de hoogte hoe het gaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je ook het zelfde schema hebt gebruikt!
  Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben half februari begonnen met twee keer per week hard lopen. Eind april liep ik voor het eerst 10 km. Nu loop ik drie keer per week. Iedere keer ongeveer 7 tot 10 km. Ik moet alleen nog aan mijn snelheid werken. Ik vind het heerlijk om te rennen. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, hier nog een loper. Les 24 van Evy zit er juist op.

  Even een naar vraagje. Is een iPod shuffle nou echt wel zo handig voor Evy? Je kan dan niet zien welke les je selecteert? Of zet je de lessen er steeds per stuk op?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zet er maar een paar tegelijk op dus dat scheelt met zoeken. Bovendien gebruik ik de voice-over om te bepalen welke les ik beluister :) super handig

   Verwijderen
 6. Zo lukt het idd wel. Succes met hollen. Ik mag zodadelijk weer. Hier is het regime 3xhardlopen en 2x fitness per week. Voel me er prima bij. Kost wel tijd naast full time baan, maar tot noG toe kan ik de tijd voor vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knap hoor die discipline , respect! :)
   Ik sport nu om de dag omdat elke sessie me toch een flinke dosis spierpijn bezorgd de volgende dag... Zo heb ik elke keer een dag om te herstellen.

   Verwijderen
 7. En, wil het al een beetje? Ik ben gister weer geweest (gewoon even lekker wat in het wilde weg rennen), want ik had net nieuwe schoenen, dus ik moest gelijk even aan jou denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben nu bij les 12 maar heb wel de eerste lessen overgeslagen ;) hoe lopen je nieuwe schoenen? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super goed! Ik had die eersten wel nodig, astma-patiëntje :)
   De schoenen lopen heerlijk! Ik ben erg blij dat ik mijn verjaardagsgeld hierin hebt gestopt, ik ben net als jij bij een speciaalzaak gekocht.

   Verwijderen
  2. Toevallig, ik ben ook een astma-patient maar met medicijnen kan ik behoorlijk goed hardlopen gelukkig :)

   Verwijderen