Onderwerpen

zondag 24 juni 2012

Succes!

Ik heb gisteravond het boek SUCCES van Annemarie van Gaal uitgelezen.
Het boek leest heel gemakkelijk en snel en ik herken veel dingen uit het programma "Een dubbeltje op z'n kant". Annemarie schrijft over haar leven en de keuzes die ze heeft moeten maken. Een leven van vallen en opstaan maar altijd in jezelf blijven geloven. Aan de hand van haar ervaringen geeft ze de lezer tips hoe je je geldzaken op orde houdt en hoe je je doelen kan bereiken.

Persoonlijk heb ik er weinig tips voor mezelf uitgehaald omdat ik inmiddels toch wel aardig bekend ben met de gang van zaken rond besparen.
Het enige waarin ik tekort kom is het terugbrengen van het pinbedrag per maand. Daarom is nog steeds mijn voornemen om in Juli een bedrag cash op te gaan nemen om te kijken hoever ik hiermee kom per week.
Annemarie raadt hierbij in haar boek iedereen aan om 2 rekeningen te openen. Een voor alle vaste lasten en een voor de boodschappen en variabele kosten. Zelf heb ik maar een rekening. Hebben jullie er wel 2?
Ik moet zelf nog even gaan kijken hoe ik het geld gescheiden ga houden (cash geld voor boodschappen en cash geld voor overige aankopen). Misschien maar twee portemonnees gebruiken i.p.v. twee rekeningen :)

Al met al was het een prettig boek om te lezen maar naar mijn mening geschikter voor "beginners" op het gebied van besparen. Zo ben ik meer geĆÆnteresseerd in de achterliggende gedachtes van ons consumeer gedrag. Wel vind ik Annemarie een inspirerende vrouw die keuzes heeft durven maken in haar leven. Daar kan ik wat van leren!

Inmiddels ben ik begonnen in het boek "Je geld of je leven" en het spreekt me al meer aan dan het vorige boek. Zal spoedig verslag aan jullie brengen ;)

Fijne zondag iedereen!

6 opmerkingen:

 1. Hoi

  Ik heb het boek 2 jaar terug van mn moeder gekregen en ook helemaal uitgelezen. Omdat ik ook al bezig was om wat zuiniger aan te doen, hielp het mij niet veel verder. Wel heb ik een extra lopende rekening bij de ING geopend, zat zelf bij de Rabo. Via mijn werkgever liet ik via het salaris daar een bedrag op storten waar ik dus mijn boodschappen van moest halen (incl. van de kruidvat etc.) Op mijn Rabo werd dus het restand van mijn salaris gestort en daar gaan alle vaste lasten automatisch vanaf. De dag na de salaris storting gaat er automatisch een bedrag naar mijn spaarrekening. Alles wat er dan rond de 3e/4e van de maand op staat is voor mij zelf; benzine, kleding, kadootjes etc. Het bevalt me erg goed, ik hou de extra rekening gewoon aan, omdat ik dan precies weet hoeveel geld ik nog voor eten heb! Geeft me een rustiger gevoel...

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mischien een tip .Ik had nog een oude ringband agenda liggen.Daar kun je ,voor veel geld, plastic insteekhoesje bij kopen.Ik heb ze zelf gemaakt van een goed koop fotoboekje.Door papier met gaatjes er in er op te klemmen met paperclips en met een perforator gaatjes er in te maken.In die hoesjes deed ik het geld voor de weken.In een ander hoesje de pinpas.Met klemmetjes maakt ik alles dicht.
  Papier er bij in voor een kas boek en nog te moeten en willen kopen lijstjes.
  Zo is er direckt over zicht Mocht er geleend zijn van de volgende week :-)
  De pinpas blijft gewoon lekker thuis zodat er niet spontaan grote uitgaven gedaan kunnen worden.Heb gehoord dat iemand het nodig had om hem m/v in de de diepvries te laten invriezen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 2 rekeningen hebben we ja, maar niet op de manier zoals in het boek wordt aangehaald. Dat vind ik zelf ook niet handig, want het kost je ook meteen 2x kwartaal kosten voor het hebben van rekening!

  Bij ons is het zo geregeld.
  Vriendin (eigen rekening)
  Ik ( eigen rekening)
  Samen (gezamelijke rekening)

  Op de laatste worden alle vaste lasten betaald evenals boodschappen e.d.

  Onze eigen rekeningen zijn er voor persoonlijke uitgaven, maar die gebeuren de laatste paar maanden eerder niet dan wel :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben hier nu nog 3 rekeningen, maar 1 daarvan kan ik deze week opzeggen omdat die niet meer gebruikt wordt.
  Van de 2 die dan overblijven wordt er 1 gebruikt voor mijn salaris en de boodschappen en de andere voor manliefs salaris, mijn extra inkomsten en alle rekeningen die betaald moeten worden. Voor ons is het grote voordeel hiervan dat we altijd boodschappen kunnen halen of, in de tijd dat we verder bij het werk weg woonden, konden tanken.

  Het boek heb ik nog niet gelezen. Straks eens kijken of ik hem bij de bieb kan reserveren.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben ook ooit begonnen met het lezen van haar boek als eerste stap.
  Het pinnen heb ik afgezworen. Dat was in het begin best eng. Sta je daar met je portemonneetje...heb je wel genoeg?
  Altijd weer erg knullig als je tekort zou komen. Maar ik weet precies hoeveel ik in mijn portemonnee heb en dus hou ik me inmiddels met gemak aan het uit te geven bedrag.
  Het bespaard enorm op de lopende rekening als je niet meer pint.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelf pin ik heel minimaal, 1x per maand.
  Dan haal ik voor heel de maand tegelijk geld uit de muur, verdeel dit geld over de weken die we krijgen thats it.
  Alleen in uiterste bijzondere noodzaak pin ik bij maar eigelijk is dat zeer zelfdzaam.

  BeantwoordenVerwijderen