Onderwerpen

donderdag 17 mei 2012

Vrouw zijn = Hogere kosten?


Bij het consuminderen zijn we vaak aan het bedenken waarop we kunnen besparen.
Het feit dat je een vrouw bent brengt in mijn ogen over het algemeen meer kosten met zich mee dan wanneer je een man bent. Dus er zijn ook meer posten om op te besparen.
Begrijp me niet verkeerd, ik vind het fantastisch om een vrouw te zijn ;)

Waarom heb je meer kosten als je een vrouw bent?

Kleding
Zowel voor mannen als voor vrouwen wordt er van je verwacht dat je er bij loopt zoals de laatste mode aangeeft. Zo hoort er bij elk nieuw seizoen weer een nieuwe collectie om je op uit te leven. Mode is meer gericht op de vrouwen dan op de mannen. Veel vrouwen zien shoppen ook echt als een hobby. (Dat zal je weinig mannen horen zeggen)

Als je heel erg van shoppen houdt probeer dan in ieder geval een vast bedrag per maand hiervoor te reserveren en hou je daar aan. Je kunt ook een hoop leuke dingen vinden als je wacht op de uitverkoop. 

Make-up
Zo ver ik weet dragen mannen nog geen make-up dus weer typisch een kostenpost voor vrouwen. Misschien draag je niet elke dag make-up, maar misschien ook wel. De hoeveelheid make-up die een persoon gebruikt varieert sterk natuurlijk. Hoe meer make-up en hoe bekender de merken hoe duurder je uiteindelijk uit bent.

Let goed op aanbiedingen van bijvoorbeeld het Kruitvat en de Etos. Hierdoor kan je veel besparen. 
Ook de huismerken zijn vaak van prima kwaliteit (soms komen ze zelfs uit de zelfde fabriek als dure merken). Probeer het gewoon eens uit, als het echt niet bevalt kan je altijd nog terug naar je vertrouwde merk. 

Haar (hoofd en de rest)
Mannen hebben vaak genoeg aan tondeuse standje 3 en 4 en een beetje gel om hun coupe in model te brengen. Vrouwen daarentegen hebben mousse, wax, haarspray en een haar föhn nodig en geven bij de kapper ook vaak veel meer geld uit aan creatieve coupes en de mooiste haarkleuringen. 
Het gaat niet alleen om je hoofdhaar maar tegenwoordig mag je als vrouw ook geen haar hebben op je benen, armen, snor, schaamstreek etc.
Er is dan ook een flinke markt ontstaan voor het verwijderen van haar: scheermesjes, wax producten, epiladies, laser ontharing etc.

Breng eens een bezoekje aan de kappersschool, zo doe je als model ook nog eens een goede daad en vaak betaal je weinig tot niks voor een prima knipbeurt. Durf je dat niet? Kijk dan eens goed rond in jou stad of dorp en vergelijk de prijzen en probeer gewoon eens een nieuwe kapsalon uit, het kan je nog verrassen. 

Hygiene 
Een van de niet al te plezante bijkomstigheden van het vrouw zijn is de menstruatie.
Dit kost hoe dan ook geld want je gebruikt tampons, maandverband, inlegkruisjes, speciale zeepjes etc.

Medicijnen
Veel vrouwen gebruiken de pil en sinds een tijdje wordt deze niet meer vergoed door het basispakket in je zorgverzekering dus weer een kostenpost(je) erbij. Ik betaal geloof ik per jaar 18 euro dus voor die prijs ben ik graag beschermd tegen een zwangerschap!

Een spiraaltje is een redelijk goedkope oplossing. Bovendien ben je dan ook niet meer ongesteld wat weer een besparing oplevert voor de post hygiëne. Ik moet er persoonlijk niet aan denken..

Verzorging
Dit begrip kan natuurlijk heel ruim genomen worden.
Veel vrouwen hebben wel een voorraad aan bodylotions, crèmes, shampoos, conditioneren en douchegels in alle mogelijke varianten.
Anti cellulitis, anti-rimpel, zelfbruiner en nog veel meer speciale ingrediënten. Ze beweren allemaal dat je er mooier van wordt en vooral vrouwen zijn daar gevoelig voor.

Veel van deze producten bevatten chemische ingrediënten die niet goed voor je zijn. Hou je bij de basis (goede gezichtscrème en bodycrème bijvoorbeeld) en laat je niet verleiden door al die mooie marketing praatjes!

Zo is het tegenwoordig ook "mooier" om een mooi bruin kleurtje te hebben. Nu ben ik het daar eigenlijk wel mee eens want ik ben zelf zo wit als een melkfles. Zonnebanken verdienen goed geld aan mensen die snel bruin willen worden bijvoorbeeld. Zo heb ik ook een aantal keer tegoed gekocht voor de zonnebank maar het idee dat je het risico verhoogd op kanker heeft me toch afgeschrikt inmiddels..

Pak dus gewoon lekker de werking van de zon, die is gratis! Niet vergeten om je in te smeren natuurlijk. Zelfs als het zonnetje niet volop schijnt kan je nog een kleurtje krijgen als je lekker veel buiten bent.

Mijn eigen zwakke plek qua verzorging is nagelverzorging. Ik ben gek op het verzorgen van mijn nagels en heb dan ook een hele rits aan producten alleen voor nagels en handen. Laatst in Parijs een felrode nagellak gekocht om mijn nagels te lakken (zie foto). Krijg meteen zin om nog meer kleurtjes te gaan kopen :)

8 opmerkingen:

  1. ik ken toch anders ook genoeg mannen die heel veel geld kwijt zijn aan hun verzorging omdat ze een representatief beroep hebben en ook vrouwen die juist weer veel minder uitgeven aan hun uiterlijk omdat ze hun beroep van zodanige aard is dat er te mooi bij lopen weinig zin heeft zoals bijvoorbeeld ik zelf, ik werk als interrieurverzorgster en mooie nagels en mooie kleding heeft weinig zin, ten eerste moeten we verplicht werkkleding aan en je mooie nagels help je snel om zeep met ons werk, dus ik vind dat er hier toch weer sprake is van de ouderwetse hokjesgeest.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zeg ook zeker niet dat het voor iedereen geldt maar dat gemiddeld gezien vrouwen meer geld uitgeven aan verzorging en kleding. Check de cijfers maar bij het CBS. Het is dus niet de ouderwetse hokjesgeest maar het is gebaseerd op feiten.
      Natuurlijk veranderd de maatschappij en zijn er ook steeds meer mannen die veel geld uitgeven aan hun uiterlijk maar vrouwen geven toch nog 2 a 3 keer meer geld uit tov mannen.

      Verwijderen
  2. Ik herken de kosten voor maandverband en de kapper! Mijn man gebruikt een goedkope tondeuze, en kost dus niets aan kapperskosten. Zelf ga ik 1 keer in de drie maanden, ook niet zo vaak, maar geef dus wel meer uit dan mijn man. Maandverband kom ik ook niet onderuit.

    Wat verzorgingsartikelen en kleding betreft valt het bij mij wel mee. Ik doe totaal niet mee aan de laatste mode, dus dat kost me weinig. Make-up gebruik ik niet.

    Leuk onderwerp zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hygiene: Speciale zeepjes zijn slecht voor de zuurgraad en kunnen ernstige klachten veroorzaken. Artsen raden ze af. En met een menstuatiecup kun je jaren vooruit en die is ook nog eens veel comfortabeler als je er eenmaal aan gewend bent. Dus op die posten kun je flink besparen.
    Haar: Je wilt niet weten wat mijn zoon op en in zijn haar spuit en smeert om er het gewenste nonchalante effect mee te bereiken. Onze dochter daarentegen kleurt haar haar tweemaal per jaar en draagt het haar lang, dus dat is lekker goedkoop in vergelijking.
    Ik hoor trouwens graag je tips om nagels mooi te houden, want die van mij zijn heel bros en met nagellak heb ik de ervaring dat je die iedere dag moet bijtippen omdat er steeds flardjes kleur van de randen af gaan - en dat vind ik heel lelijk. Die mooie hand op de foto, is die van jezelf?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja klopt die hand is van mezelf :)
      Mijn nagels zijn in de lente en de zomer een stuk minder broos dan in de winter, misschien een verband met vitamine D.
      Verder probeer ik gezond te eten en eet ik met name regelmatig walnoten, naar mijn idee worden mijn nagels daar sterker van.
      Gebruik trouwens nooit remover met aceton en pas op met schoonmaakmiddelen want die tasten echt de hardheid aan van je nagels.
      De houdbaarheid van je nagellak hangt af van de kwaliteit van de lak en ik gebruik altijd een base + topcoat voor mijn nagels. Voor het lakken zorg ik dat mijn nagels goed vetvrij zijn.
      Ik heb eerlijk gezegd ook een hekel aan beschadigingen aan de randen daarom lak ik meestal een french manicure.
      Misschien kan ik er eens een blogje aan wagen haha ;)

      Verwijderen
  4. Die nagels op de foto blijven hier nog geen uur mooi.
    ( werken in huis/ tuin met de handen )

    Ook de cijfers van het CBS kloppen ook niet altijd,


    GR Deboor

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie nagels!
    Leuk om over "vroewenkosten"na te denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik bedoel "vrouwenkosten" ;)ha, ha

    BeantwoordenVerwijderen