Onderwerpen

zondag 1 april 2012

Maand april

Hier weer een overzicht van mijn inkomsten en kosten in april. (In Parijs)


Inkomsten

Salaris bijbaan
616,58
Stagevergoeding
935
Onderhuur
400
Zakgeld
75
Extra opening bankrekening
70


TOTAAL
2096,58


Uitgaven

Huur
501
Verzekering
5,97
Tv/internet
8,40
Telefoon
16,92
Eten/drinken
88,20
Boodschappen
296,02
Huishouden
12
Kleding
10
Uitgaan
126,90
Persoonlijke verzorging
0
Overig (paspoort)
60,30
Vervoer
276,10


TOTAAL
1401,81


Toevallig vielen er voor 2 maanden stagevergoeding in deze maand. Ik heb kunnen regelen dat ik geen cheques meer ontvang maar dat het bedrag meteen overgemaakt wordt naar mijn Franse bankrekening. Hierdoor hoef ik niet te wachten tot zaterdag om mijn cheque naar de bank te brengen. Bovendien is het banksysteem hier ontzettend langzaam in vergelijking met Nederland.
Gebruik ik mijn pas dan zie je ongeveer 24 uur niks op je rekening. Tussen 24 en 48 uur staat er "bedrag in behandeling" en pas na 2! dagen wordt het van je rekening afgehaald. Waarschijnlijk ben ik verwend door het systeem in Nederland want ik vind het maar irritant zo..

De kosten voor mijn boodschappen zijn echt heel hoog! Die moet ik naar beneden brengen. Moet alleen nog even verzinnen hoe..

Ook de kostenpost 'uitgaan' is hoog maar dat stoort me niet zo. Ik doe leuke dingen met collega's en dat vind ik nu gewoon belangrijk omdat ik hier geen vaste vrienden of familie in de buurt heb.
Deze kostenpost had trouwens nog veel hoger uit kunnen vallen door het afgelopen weekend toen mijn zus op bezoek kwam. Maar mijn zus wilde het hotel betalen en mijn vader heeft ons eten gesponsord :) Helemaal leuk en voordelig!

De post 'vervoer' is zo hoog omdat ik een retourtje naar Nederland heb geboekt. Ik ga eind april een weekend lekker naar huis. Ik had recht op een vrije dag vanwege het werken op de beurs en die kon ik dus gebruiken voor maandag 30 april (koninginnedag!). 1 mei is een Franse feestdag dus ik heb een super lang weekend. (vrijdag weg, dinsdag terug) De Thalys is wel duur: 194 euro

Deze maand 694,77 euro over (dankzij dubbele stagevergoeding). Het startbedrag voor april is 841,30 omdat ik zowaar 1000 euro van mijn Nederlandse rekening heb overgemaakt naar mijn spaarrekening. Als het goed is krijg ik in April nog vakantiegeld+dagen. (ben officieel vanaf 1 maart uit dienst gegaan). Maar ik ben eerlijk gezegd het overzicht een beetje kwijt.

2 opmerkingen:

  1. Tipperdetip: Thalys hoeft niet zo duur te zijn ! Als je exact 3 maanden van tevoren boekt kost een enkele reis 35 Euro.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaas had ik toen nog niet bedacht dat ik dat weekend naar Nederland zou komen ;)
    Hoe korter van de voren hoe duurder helaas:)

    BeantwoordenVerwijderen