Onderwerpen

zaterdag 7 april 2012

De Paasdagen

Een heel bizar contrast in het nieuws:

De voedselbanken hebben minder voedingsmiddelen om uit te delen aan het stijgende aantal gezinnen die de voedselbank nodig heeft om rond te komen.

Daarnaast de berichten dat de supermarkten weer flink in hun handjes wrijven dat de paasdagen weer lekker veel zal opbrengen. Ze hebben aangegeven dat we dit jaar weer iets meer geld uitgeven aan paasboodschappen dan vorig jaar. De levensmiddelen branche verwacht een omzet van 760 miljoen euro!!

Zijn we nou helemaal lekker geworden met z'n allen? Terwijl de ene zich letterlijk volstouwt met "Paas" lekkernijen staat de ander op de wachtlijst van de voedselbank. Schandalig is het eigenlijk!

Als ik eerlijk ben dan had ik, als ik dit weekend in Nederland was geweest, ook wel een Paas lunch of diner georganiseerd voor mijn familie. Maar dan koop ik natuurlijk geen kant en klare Paasproducten. Ik maak een zelfgemaakte quiche, soep met broodjes en iets lekkers toe. Lekker gewoon!

De voedselindustrie roept ons toe: Eten, eten en meer eten!
Vroeger at je een Paas-eitje om Pasen te vieren. Nu hebben ze van alles verzonnen om Paas eten maar aan de man te brengen.
Zo zag ik op het RTL nieuws allemaal producten voor de Paas borrel... Weer wat nieuws!
We beginnen met het Paas-ontbijt dan de brunch, lunch, diner en eindigen we met een borrel. Alsof we niet al met z'n allen veel en veel te veel eten.

Pasen gaan om het gezellig samenzijn en niet om ons maar tonnetje rond+arm te eten ;)

3 opmerkingen:

 1. Ik vroeg mij deze week al af of er in mijn kindertijd ook zo veel aandacht aan eten e.d. met pasen werd besteed. Ik denk dat het iets van de laatste jaren is.
  Volgens mij lopen we met zijn allen in de fuik van de commercie en is de detailhandel de lachende derde die zijn broekzakken vult.
  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat er meer geld aan luxe met de Paas wordt uitgegeven is onmiskenbaar. Maar in 1 jaar tijd is de bevolking ook weer met 80.000 mensen gegroeid, dat wordt er niet bij verteld. Tel daar de inflatie bij op et voila..uiteraard is er dan meer uitgegeven dan vorig jaar. Plus dat er mensen in eigen land blijven die vroeger weggingen, en dat er mensen nu zelf koken tijdens de Paas die vroeger uit eten gingen. Ik vind dat soort berichten meestal nogal onbetrouwbaar, want onverifieerbaar, en ik vermoed dat ze dienen om mensen aan te zetten tot meer kopen ('Iedereen doet't, dus dan moet ik het ook').Een verband met het bericht over de voedselbank zie ik niet zo, het kan immers aan de ene kant van het land regenen en aan de andere kant van het land tegelijkertijd zonnig zijn, toch?
  Oja, we ontvingen vandaag een E-Paascard, het ding zag er uit als spam, dus we hebben 'm meteen gedeleted.Begint het gedoe met Paaskaarten nu ook al? Groet, Hsm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iedereen vindt 'gezellig' iets anders. Als mensen samen eten gezellig vinden, dan is dat toch prima. Of dat nu 1 of 3 keer per dag is. Waarom zo'n heisa? Iedereen is anders.. En de voedselbank heeft vooral ook meer aanmeldingen (omdat het bekender is geworden/ mensen minder schaamte voelen), dat telt ook mee in de wachtlijst. Maar het is zeker triest dat er een wachtlijst is, absoluut..

  BeantwoordenVerwijderen