Onderwerpen

zondag 15 maart 2015

Hallo iedereen!

Naar aanleiding van de 22e verkiezing van de 'Handigste studentenblogs' ben ik weer gaan kijken op mijn blog. Want ik zag 'bespaarstudent' ineens in de lijst staan op nummer 24 :)
Toen ik begon met mijn blog was ik heel actief en nu is het al bijna weer een jaar geleden dat ik mijn laatste bericht schreef.
Wat een heerlijk studentenleven heb ik gehad als ik er nu op terug kijk! en het is waar wat iedereen tegen je zegt: dat je je pas realiseert hoe lekker je studentenleven is als je fulltime werkt ;)

Ben ik nog bezig met besparen en consuminderen?

Ja zeker! alleen niet meer zo fanatiek als vroeger. Als student moet je bijna wel rustig aan doen natuurlijk. Wanneer je fulltime werkt heb je veel minder tijd om geld uit te geven.... en ten tweede krijg je voor het eerst in je leven een volledig salaris :) WOW!

Wat is er ondertussen allemaal gebeurd?

Na mijn afstuderen heb ik een jaar gewerkt bij een ontzettend leuk en gezellig bedrijf! Helaas mocht ik na een jaar niet meer blijven wegens bezuinigingen.. Dus moest ik haastig op zoek naar iets anders..
Dit is heel erg tegengevallen en ik ben ruim 6 maanden werkloos geweest. (de tijd gaat sneller dan je denkt) Gelukkig had ik in deze periode recht op een WW uitkering, ook al was dit totaal geen vetpot (830 per maand). Maar ik was blij met elke vorm van inkomsten natuurlijk.
Gelukkig mag ik aanstaande donderdag weer aan de slag bij een nieuw bedrijf in Leiden. Lekker om de hoek! Super spannend natuurlijk wel, ergens opnieuw beginnen en jezelf bewijzen maar na al die maanden thuis zitten wil je heel graag weer aan de slag.

Mijn auto is in november de APK niet doorgekomen dus ben ik al een tijdje auto-loos. Wat mij overigens prima bevalt! Met mijn nieuwe baan hoef ik maar 15 min te fietsen en met de zomer op komst is dat ook zeker geen straf. Bovendien hebben mijn ouders twee auto's en mijn vriend ook (terwijl hij naar zijn werk kan lopen ;) Dus mocht het nodig zijn dan kan ik altijd wat regelen.

Afgelopen zomer heb ik met heel veel moeite een punt gezet achter mijn relatie van 8 jaar.
Nu ik een dagje ouder wordt richt ik mij veel meer op de toekomst. Ik was 20 toen wij elkaar leerden kennen en dan heb je meer een instelling van 'lang leven de lol' i.p.v. 'wil ik dit over 20 jaar nog steeds'?
Ik ben iemand die toch wel bang was om alleen te zijn en daarom was het moeilijk om de beslissing te nemen (ondanks dat ik eigenlijk niet meer gelukkig was). Maar ik ben nu ontzettend blij dat ik deze beslissing voor mijzelf heb gemaakt!
8 opmerkingen:

 1. Leuk dat je weer gaat schrijven ! Ik lees graag mee en ik wens je daarom veel inspiratie ;-) Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je nieuwe baan en nieuwe vriend! Hartstikke fijn voor je.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts. After all I’ll be subscribing on your feed and I am hoping you write again very soon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag! Ik ben journalist en heb een vraag aan je voor een tijdschrift:) Zou je mij willen mailen op l.vansadelhoff@gmail.com? Dank! Leuk:)

  BeantwoordenVerwijderen