Onderwerpen

woensdag 8 mei 2013

Dakterras

Zoals velen anderen rond deze tijd ben ik druk bezig met bloemetjes en plantjes. In mijn geval dus op het dakterras. Het goede weer heeft even op zich laten wachten maar nu groeit alles als kool.
Een aantal plantjes heb ik voor gezaaid in lege bakjes van de eieren en dat werkt prima.
Alleen moet je wel zorgen dat je plantjes niet te lang laat doorgroeien want dan groeien de wortels door het karton.
Hieronder zie je de oost-indische kers die flink groeit. Ik heb inmiddels zes plantjes, wat eigenlijk teveel is omdat het best grote planten worden en ik niet veel ruimte heb. Alle plantjes die ik niet kwijt kan gaan naar de tuin van mijn ouders, waar er meer dan genoeg ruimte is.

Helaas was er ook wat mislukt. Ik heb in een lange bak (zie foto) een klimrekje gemaakt met stokjes om latherus en winde in te laten klimmen. Beide bloemen zijn voor gezaaid maar helaas heeft de winde het niet overleefd. Na de overplanting zijn alle plantjes direct overleden.. Terwijl de latherus het hardstikke goed doet!
Daarom heb ik maar de zaadjes direct in de bak gezaaid en hoop ik dat ze met mooi weer gaan groeien. Ben erg benieuwd hoe het gaat worden van de zomer.


Zijn jullie ook druk bezig in de tuin of op het terras? :)

2 opmerkingen:

  1. ik kwam laatst een informatieve site tegen over en dakterrassen www.dakterras-doe-het-zelf.nl het gaat veel over doe het zelf naam zegt het al...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja bij mij staan de tomaten, paprika en meloen al boven de aarde en de sla plus nog wat andere groeten/fruit gaan morgen de grond in :-D

    BeantwoordenVerwijderen