Onderwerpen

dinsdag 26 februari 2013

Dr. Fish ervaring

Mijn lieve oudere zus was in januari jarig en ik had haar een "wellness for 2" bon gegeven van de Etos. Met deze bon konden we op verschillende wellness locaties terecht. Aangezien mijn zus niet van de sauna houdt en net zwanger is van haar 2e kind was de sauna geen optie. We besloten naar Dr. Fish te gaan in Amsterdam. Dr. Fish is een populair wellness verschijnsel die op steeds meer plekken wordt aangeboden in Nederland.

Wat is Dr. Fish?
Om een lang verhaal kort te maken: je gaat met je handen en voeten in een bak met water waarin heel veel kleine visjes rondzwemmen. Deze speciale visjes eten dode huidcellen en gaan als "stofzuigertjes" te werk. Ze zuigen zich vast aan je huid en "knabbelen" zachtjes aan je huid.

Mijn ervaring:
Dr. Fish in Amsterdam is een klein pand waar je ontvangen wordt in een mooie (maar wel kleine) ontvangstruimte bij een openhaard. Na wat wachten wordt je verzocht om naar boven te komen en je schoenen uit te doen. Bij een wastafel worden je handen en voeten even snel gewassen en gecontroleerd op zichtbare wondjes. Daarna mag je plaatsnemen in een stoel waarbij je handen en voeten in het water hangen. Na ongeveer 30 minuten mag je de ruimte verlaten en je handen en voeten insmeren met een heerlijke crème. In de ontvangstruimte geniet je daarna nog van een kopje koffie of thee met iets lekkers.

Al met al:
Leuk om een keer meegemaakt te hebben en samen met mijn zus was het een leuk uitje.
De visjes voelen lekker aan je handen en voeten maar echt een effect merk je achteraf niet. Daarvoor is de tijd te kort, denk ik. De totale ervaring is niet heel ontspannend omdat je met zo'n 8 man tegelijk in een ruimte zit, ook zonder een leuk achtergrond muziekje of iets dergelijks. Beetje massaal dus.
Voor 14 euro (voor de voucher) plus 5 euro reserveringskosten was het een leuke ervaring maar de volle prijs zou ik nooit willen betalen voor Dr Fish. Dan geef ik mijn geld liever uit aan iets anders :)

Hebben jullie wel eens Dr. Fish ervaren?

5 opmerkingen:

 1. Ikzelf zou dergelijke behandeling niet laten doen. Eerst en vooral vind ik het eigenlijk vrij duur. Ten tweede vraag ik me af of dat hygiënisch is want ik kan me moeilijk voorstellen dat er, elke keer er een nieuwe klant zijn handen en voeten in die wasbakken met water steekt het water ververst is. Halen ze na elke behandeling alle visjes eruit en vervangen ze het water door vers ? Dat betwijfel ik... Handen en voeten worden voor de behandeling dan wel gecontroleerd op kleine wondjes maar worden die mini visjes voor elke behandeling gecontroleerd op één of andere ziekte ? Ik heb er echt mijn twijfels over....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De hybiëne is geen probleem, als het water maar goed circuleert. Als ze het goed doen gaat genoeg spul in om het water schoon te houden. Na elke behandeling moet men het water controleren. In Turkije hebben ze complete kuuroorden waar vooral mensen met huidproblemen zij zweren. Ik heb het laatst ook met een paar mensen gedaan. Ik vond het een erg leuke ervaring!
   Daar werden we welkom geheten met een drankje en mini-gebakje. Leuk muziekje erbij. We hebben het heel gezellig gehad. Eens een keer iets anders. Ik (wij allemaal) vinden het een echte aanrader.

   Verwijderen
 2. Ik heb dit in Scheveningen gedaan met mn vriendin! Was een spontane actie en we vonden het wel geinig. Eerst voelde het een beetje vreemd, maar op den duur was het wel een fijn gevoel. Maar idd, geen resultaat, kan ook niet na een half uurtje natuurlijk. Ik ga het niet weer doen, zonde van het geld, ik koop er liever een goede voeten/hand creme voor.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er veel over gehoord, maar heb het nog nooit gedaan.
  Het lijkt me een beetje raar, en ik bedenk me altijd dat die visjes vast ook wel kunnen bijten, haha!
  Eigenlijk vind ik het dus gewoon een beetje eng ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het gekriebel is best aardig. Heb het bij de Zwaluwenghoeve voor je benen gedaan. Helaas voor mij had een van de andere een erg droge huid dus het gros ging naar haar toe. Gr. An

  BeantwoordenVerwijderen