Onderwerpen

dinsdag 15 januari 2013

Overgestapt van provider

Mijn abonnement van mijn mobiel loopt de 22e van deze maand af. Momenteel heb ik 275 belminuten plus 100 smsjes per maand voor € 12,40 per maand. Ik zit al jaren bij Vodafone omdat ik bij hen ooit een goedkoop abonnement kon afsluiten. Uit gemak ben ik blijven plakken bij deze provider. Terwijl ik elk jaar meer ga betalen voor hetzelfde abonnement. Nu had ik daar dus genoeg van. Hoeveel moeite kost het nou om over te stappen?

Vol moed ben ik het internet opgegaan om de vele aanbieders te vergelijken. Ik wilde in ieder geval meer belminuten omdat ik er het afgelopen jaar toch een paar keer over mijn bundel ben gegaan (paar euro per keer maar toch..). Aan internet doe ik principieel niet op mijn mobiel. Kan handig zijn hoor maar ik wordt gek van mijn omgeving die de hele tijd met hun telefoon bezig zijn en niet met hun werkelijke omgeving. Ik doe dus niet mee.
Het goedkoopste abonnement die aan mijn voorwaarden voldeed was een abonnement van Telfort. Bij hun kon ik een jaarabonnement afsluiten voor € 9,50 per maand met 400 belminuten en 100 smsjes. En eerlijk is eerlijk: ze hadden veruit het goedkoopste maandtarief. Simyo en Tele2 boden 500belminuten/smsjes voor 14 euro per maand aan, wat een goed alternatief was geweest. Toch heb ik voor de prijs gekozen bij Telfort.
Ik heb dus meteen een bestelling geplaatst voor het desbetreffende abonnement. Ik wil graag mijn eigen nummer bij Vodafone meenemen en ook dat is geen probleem. Met een paar simpele handelingen zal Telfort voor het stopzetten van mijn huidige abonnement en de overdracht van mijn nummer gaan zorgen. Hoop dat alles soepel zal verlopen!


Als ik er vanuit ga dat ik niet over mijn maandtegoed ga zal ik het komende jaar het volgende bedrag gaan besparen. (wie het kleine niet eert..)
Vodafone abonnement 12 maanden = € 148,80
Telfort abonnement 12 maanden = € 114
Besparing = € 34,80 per jaar 

Veranderen jullie regelmatig van provider?

4 opmerkingen:

 1. Ik zit ook al heel lang bij vodafone, zo rond de 5 euro per maand, ik geloof niet dat het veel goedkoper kan, maar dat zou ik ook een keer moeten nagaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben net veranderd van energiemaatschappij. De telefoonprovider is het volgende waar ik mij in wil verdiepen. Word alleen helemaal gek van al die verschillende abonnementsvormen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb jaaaaren bij vodafone gezeten voor 17,50 per maand, zoveel smsjes en belminuten. Ik was er klaar mee, dat kon goedkoper dacht ik. En ik ben sinds eind november overgestapt op Telfort en ik betaal nu voor 150 belminuten en 100 smsjes 5,08!! Katjing!! Elke maand een dikke 12 euro winst weer voor mij! En het bereik is goed, krijg netjes een sms met hoeveel minuten en smsjes ik nog over heb halverwege de maand. Maar dat kun je ook zien als je inlogt! Ideaal en goedkoper kon ik het niet vinden!! En ik heb ook geen internet op mn mobiel...daar heb ik een laptop voor.

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi dat je geld hebt kunnen besparen! Was het makkelijk om alle producten te vergelijken? Wij hebben een aantal vergelijkingssites, www.verandervanprovider, verandervanenergie.nl, verandervanverzekering en verandervansimonly.nl. We horen altijd graag hoe wij onze dienstverlening kunnen verbeteren, dus als je tips hebt horen wij dat graag!

  BeantwoordenVerwijderen