Onderwerpen

zondag 13 januari 2013

Chocolade Pavlova

Vanavond had ik twee van mijn vriendinnen gezellig op bezoek in Leiden. Lekker met zijn drietjes uit eten en daarna een toetje met koffie en thee bij mij thuis! (lekker voordelig ;)

Wat kregen mijn vriendinnen voorgeschoteld?
Een overheerlijke chocolade Pavlova. Het kost even tijd maar het is in principe gemakkelijk te maken, smaakt heerlijk en het ziet er prachtig uit.

Ingrediënten:
4 eiwitten
200 gram fijne suiker
2 theelepels azijn
1 theelepel maïzena
2 eetlepels cacao (gezeefd)
50 gram geraspte pure chocolade (houdt wat over voor de garnering)
250 ml slagroom
zakje vanillesuiker
Doosje frambozen (of ander rood fruit naar keuze)

Werkwijze:
Warm de oven voor op 160 graden.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom (ontvet voor de zekerheid met wat citroensap) in ongeveer 10 minuten stijf en glanzend.
Voeg beetje bij beetje de suiker toe aan het mengsel tijdens het kloppen en voeg als laatste de azijn, maïzena, cacao en geraspte chocolade toe aan het mengsel en meng met een spatel. Pas op dat je niet te veel roert want dan haal je de luchtigheid uit het beslag.
Stort het beslag op een met bakpapier bekleed ovenplaat en vorm een platte cirkel.
Zet de Pavlova in de oven en zet de temperatuur meteen terug naar 120 graden en bak de taart in 90 minuten gaar.
Zet de deur van de oven op een kier en laat de Pavlova langzaam (ongeveer een uur) in de oven afkoelen.

Plaats de afgekoelde Pavlova voorzichtig op een bord en verdeel de opgeklopte slagroom met vanillesuiker erover. Maak af met de frambozen en de overgehouden chocoladerasp.

Eet smakelijk!!

2 opmerkingen: