Onderwerpen

zondag 27 januari 2013

Mijn eerste marktplaatsverkopen

Ik heb 2 jaar geleden een account aangemaakt bij Marktplaats. Al sinds een jaar had ik het goede voornemen om wat spullen te gaan verkopen op Marktplaats. Het kwam er echter maar niet van. Van de week had ik ineens het licht gezien en heb ik een groot aantal van mijn games die ik niet meer speel online gezet. Een beetje onwennig is het nog wel :)
Ik heb mensen laten bieden op mijn producten om te kijken wat men er voor geeft en hoe populair de producten nog zijn.

Vooral het spel SuperMario was erg populair en er werd enthousiast op geboden. na 2 dagen was het hoogste bod 26 euro, waar ik dik tevreden mee was. (Blijft lastig inschatten wat een goede verkoopprijs is van al die producten) De koper woonde niet in de buurt dus moest het op de post. Prima natuurlijk, alleen komen de kosten daarvan weer bovenop de kosten van het spel voor de koper. Per ongeluk had ik 16 cent te weinig gerekend voor de postzegels, volgende keer beter ;)

Ik hoop natuurlijk dat er niks misgaat met de zending. Dat blijf ik wel een eng idee vinden. Ik had het spelletje aangetekend kunnen versturen maar dat kost weer een duit extra. Beetje zonde.
Je hoort over Marktplaats ook veel negatieve verhalen. Dat maakte me een beetje onzeker om mijn spullen te gaan verkopen. Tot nu toe gaat het bij mij goed :)

Hebben jullie nog tips voor Marktplaats?

3 opmerkingen:

 1. Ik heb van verkopen en aankopen die daadwerkelijk plaats hebben gevonden alleen maar goede dingen meegemaakt, geen enkele slechte ervaring.
  Wat wel vervelend is bij aa- en verkoop een bod krijgen, waarop ik een redelijk tegenbod of minimum/maximum prijs en eventueel aanvullende info nooit meer wat horen.

  Laatst iemand die bood en ik accepteerde dat, hij zou het overmaken en ik daarna versturen, nooit ontvangen. Die zelfde dag belde er iemand, ik vertelde dat ik op geld van een ander wachtte en hem zou mailen indoen dat niet doorging. We maakten afspraak en daar is hij helemaal niet komen opdagen. Ook mailtje aan de beide "kopers" kwam geen enkele reactie.
  Ik vraag me dus af wat mensen bezielt om zo te handelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is inderdaad frustrerend als er niet gereageerd word.
  Men vraagt je rekening nummer en zegt het over te maken en zo wacht je alweer 4 dgn op het geld...
  Met aankoop ook hoor. Wanneer ik na 3 dgn niks hoor op mijn bod en ik ben niet overboden dan verwacht ik ook niks meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eens moet de eerste keer zijn hoor! Het is zo heerlijk om je rommel zo op te ruimen! Veel plezier en succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen