Onderwerpen

zondag 3 februari 2013

Inkomsten en uitgaven januari

De eerste maand van het jaar is al weer voorbij gevlogen.
Ik heb inmiddels een goede start gemaakt met mijn afstudeeropdracht die helemaal was goedgekeurd door school. Het wordt dus aanpoten tot 31 mei, want dan moet het rapport ingeleverd worden.
Ik werk behoorlijk veel en dat is te zien aan mijn salaris! Het is op dit moment veel werken en zoveel mogelijk vrije tijd in mijn opdracht stoppen. Want afstuderen zal ik dit jaar!


Inkomsten

Bijbaan
1174,42
Zakgeld
75
Extra
115


TOTAAL inkomsten
1364,42


Uitgaven

Collegegeld
147,58
Huur kamer
510,25
Verzekering
6,51
Tv/internet
0
Telefoon
14,04


Totaal vaste kosten
678,38


Eten/drinken
34
Boodschappen
128,08
Huishouden
22,44
Kleding
87,75
Uitgaan
24
Cadeautjes
5
Vervoer
57,30
Sport
0
Persoonlijke verzorging
22,70
Overige
12,56


TOTAAL kosten
1072,21

In de extra inkomsten zitten voor het eerst mijn opbrengsten van Marktplaats. Het loopt best lekker en ik heb al 68 euro verdiend! :)

Uitgaven:
De tv en internet kosten hebben zich nog niet aangediend van Ziggo. Ik ben wel benieuwd wanneer ik hun factuur kan verwachten.. Het abonnement is 17 januari ingegaan en ik had eigenlijk verwacht dat ik eind januari mijn eerste rekening zou krijgen. Beetje lastig als je wilt dat je huisgenoten eerst betalen voordat je het wachtwoord verstrekt. Neem aan dat het dan eind februari wordt. 

De kosten voor vervoer zullen dit jaar wel flink stijgen! Het feit dat ik mijn studenten-OV heb moeten inleveren zal me meer geld gaan kosten. Ook wordt ik nu regelmatig "uitgeleend" door mijn werkgever aan filialen buiten Leiden. Hierdoor moet ik ook steeds de volle mep betalen want mijn nieuwe dalurenkaart geldt niet in de spits. Gelukkig kan ik die kosten wel declareren maar daar moet je altijd lang op wachten..

Startbedrag februari: € 820,91

8 opmerkingen:

 1. Veel succes met je afstudeeropdracht. Bij mijn weten is onze oudste ook een langstudeerder, maar zij heeft haar boete teruggehad en heeft nog steeds gewoon haar OV kaart. Hoe kan het dat je die hebt moeten inleveren?
  Knap hoor hoe je het allemaal doet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het recht op een gratis OV-kaart is ingekort. Daarom heb je als langstudeerder geen recht meer op je OV en moet je hem zelf stopzetten. Dat was per 1 januari. Als je dat niet doet riskeer je een flinke boete voor elke maand dat je hem nog gebruikt. Misschien de moeite waard om het te controleren bij de DUO?

   Verwijderen
  2. Ik heb het nagevraagd. Ze hoeft nog maar een paar tentamens en dan is ze (na de afstudeeropdracht) klaar. Ze heeft dus weinig college. In de periode dat ze college heeft neemt ze de kleinste lening die mogelijk is en dan heeft ze wél recht op een reisproduct. Zodra de college's weer stoppen zet ze de lening stop en stop ook het OV product. Uiteraard gaat het geleende apart en wordt weer afgelost.

   Verwijderen
 2. 'Het feit dat ik mijn studenten-OV heb moeten inleveren zal me meer geld gaan kosten'.

  Dat laatste klopt wel. Onze zoon haalde in november jl zijn bachelor en moest tot 1 febr wachten tot hij verder kon met de master. Tussentijds had hij geen recht op de OV studentenkaart en was meteen 30 euro per week (120 euro per maand) aan reiskosten kwijt (koude winter met sneeuw, dus fietsen niet altijd mogelijk, plus regelmatig gestolen fiets of lekgesneden banden). Hij werkte tussentijds wel, maar dat waren uitzend-klussen, en vanwege de reiskosten moest het dichtbij huis zijn, want hij kreeg niets vergoed..
  @Pecunia, het recht op een OV studentenkaart is nu ingekort tot max. 5 jaar. Staat op zich los van de langstudeerregeling (die ingetrokken is), het zijn twee aparte maatregelen, zij het dat ze wel dezelfde studenten treffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je geen ziekte kosten verzekering?
  Of doe je datvop een andere manier gr

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank jullie wel allemaal. Ik heb het direct aan mijn dochter doorgegeven. Dit is haar 5de jaar en wellicht dat zij hem nog mag gebruiken. Zo niet...hartelijk bedankt allemaal, ze kan het nu uitzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen