Onderwerpen

maandag 7 mei 2012

Oude laarzen

Ik heb al jaren (3 a 4 jaar) een paar goede zwarte laarzen met hakken in de kast staan. Echt leer voor 100 euro bij de V&D gekocht en ze zien er nu nog prima uit.
Helaas heb ik ze een tijdje niet meer kunnen dragen omdat ik teveel last van mijn rug had. Gelukkig gaat het inmiddels beter en heb ik ze meegenomen naar Parijs.

Ik constateerde dat de hakken bijna waren doorgesleten.. Ik had eigenlijk besloten om ze "op" te lopen en nieuwe te gaan zoeken maar ik had me toch bedacht. Inmiddels hebben ze een nieuw hakje voor 8,95 en heb ik met superlijm 1,99 de zolen aan de binnenkant weer goed vast gelijmd. (Ze lieten regelmatig los wat behoorlijk vervelend kan zijn als je wat verder moet lopen)

Zo heb ik voor 10,94 toch ineens een "nieuw" paar laarzen waar je best nog wel kilometers op door kunt!Vroeger kwam het veel vaker voor dat mensen hun schoenen naar de schoenmaker brachten. Nu lijkt het schoenmakers gilde toch langzaam te verdwijnen. De meeste mensen laten hun schoenen niet meer maken maar kopen sneller een nieuw paar denk ik.

Lappen jullie weleens je oude schoenen op?

6 opmerkingen:

 1. Ja! Ik heb 'moeilijke' voeten en ben dus erg gehecht aan mijn laarzen. Voordat ik een paar laarzen of schoenen gevonden heb die goed passen, lekker zitten en er leuk uitzien...Als ik ze gevonden heb kan ik er dan ook maar met moeite afstand van doen! En ik laat ze dus regelmatig oplappen. Ik kan ongeveer 3 jaar doen met 2 paar laarzen. Ik begrijp wel dat mensen ze niet meer laten verzolen, het is ook best prijzig. Mijn man draagt van Bommel schoenen en ik betaal voor verzolen iets van 40,00 a 50,00 euro. Aangezien ik ook dure laarzen draag kan het voor mij wel uit om mijn laarzen te laten verzolen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Absoluut! Tenminste, dan moeten de schoenen het wel waard zijn. Maar ik poets mijn schoenen nog gewoon met schoenpoets, dat scheelt ook al een hoop veroudering. En als je goede schoenen hebt die lekker zitten, waarom zou je dan nieuwe kopen als je de oude bij de schoenmaker kan laten maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als mijn schoenen het waard zijn, dan verzool / verhak ik ze zeker, voor dat geld heb je vaak geen andere schoenen. Ik heb laast een paar pump bij de schoenenreus gekocht voor 1.90 (90% korting) daarbij doe ik het niet maar anders zeker wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik laat regelmatig laarzen en schoenen verzolen, en hakken herstellen. Sommige laarzen zitten gewoon ontzettend fijn. Maar dat verzolen kost me soms ook zo een schrikbarende 20 euro. Echt niet leuk meer. Maar dan houd ik mezelf maar voor dat nieuwe laarzen nog veel meer kosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. laatste winter een paar goedkope laarzen gekocht ,die achteraf dus duur uitvielen want ze gingen maar een winter mee en reapareren lukt niet met van die spekzolen,maar toch een manier gevonden om ze niet helemaal zomaar weg te gooien, namelijk de schacht van de laars eraf gehaald en de rits eruit gehaald en alles vastgenaaid, nu heb ik mooi een paar warmhouders voor mijn handen en armen voor op de fiets volgende winter.maar volgend jaar koop ik dus gewoon weer dure laarzen, en die gaan dan in ieder geval een aantal jaren mee en die je kunt laten repareren als er iets stuk aan gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik laat ieder jaar nieuwe hakjes onder mijn laarsen zetten.
  Zo scheelt het mij een hoop geld en kan ik toch mijn favoriete schoenen dragen.

  BeantwoordenVerwijderen