Onderwerpen

donderdag 5 januari 2012

Vaste kosten

Wat zijn mijn vaste kosten op dit moment?

Studentenkamer                    501
Zorgverzekering                   Wordt voorlopig nog betaald door mijn ouders
Vodafone abonnement           10,40 gaat veranderen in 12,40
Internet en TV                          8,40
Verzekering                              3,37

Totaal                                                          525,17

Ik wil nog wel eens over mijn bel minuten heen gaan, als ik het gemiddelde van 2011 uitreken komt het op 14,42 per maand. Mijn abonnement loopt tot 23 januari dus ik moet toch echt binnenkort een nieuw abonnement gaan kiezen. Nu heb ik 225 minuten en 100 smsjes. Bij Vodafone scherp kan ik een abonnement vinden met 275 minuten en 100 smsjes voor 12,40 (eenjarig abonnement). Dat lijkt me de beste deal.
Toen ik mijn eerste abonnement afsloot bij Vodafone koste het me 8,40 en elk jaar is dit bedrag omhoog gegaan terwijl het abonnement praktisch hetzelfde is gebleven. Ik kies altijd voor een eenjarig abonnement omdat ik 2 jaar veel te lang vindt en omdat mijn belgedrag na het afstuderen waarschijnlijk toch zal veranderen.
Mijn zorgverzekering is ondergebracht bij mijn ouders totdat ik afgestudeerd ben. De zorgtoeslag die ik binnenkrijg van de belastingdienst sluis ik meteen door naar mijn ouders. Met aftrek van die zorgtoeslag betalen mijn ouders nog zo'n 53 euro per maand voor mij. Ik durf geen hele lage zorgverzekering af te sluiten omdat ik toch aardig gebruik maak van de zorg. Ik heb astma en heb daar regelmatig medicijnen voor nodig. 2 jaar geleden ben ik zelfs opgenomen geweest in het ziekenhuis voor een dubbele longvliesontsteking die ik kreeg van de griep.  Daarnaast heb ik een vervelende hernia waardoor ik wekelijks bij de fysiotherapeut loop. Een goede verzekering lijkt me dus op zijn plaats en zeker nu mijn ouders het nog betalen. Wie weet dat ik me bedenk zodra ik het zelf moet betalen...

4 opmerkingen:

 1. Een leuke blog heb je! Ik ga je volgen en ben benieuwd naar je berichten!
  Als je besluit je anders te verzekeren voor zorg, dan zou je eerst de voorwaarden goed moeten nalezen. Die fysiotherapie maakt die misschien deel uit van het basispakket? Ik neem aan dat het gaat om chronische klachten? De astma medicatie zit in ieder geval in het basispakket.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Zuinigaan: Bedankt voor je bericht :)
  Ik ga me volgend jaar me zeker verdiepen in alle voorwaarden. Ik weet wel dat er niet voldoende fysiotherapie in mijn basispakket zit dus vandaar dat ik aanvulling nodig heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Bespaarstudent,
  Vind het erg leuk dat ik je blog gevonden heb. Een kamer van €500 lijkt me wel enorm duur? Ik betaal de helft en heb dan 20m2 en een eigen keukenblok.
  Verder zou ik je aanraden om te kijken naar de telefoonabonnementen van BEN, die komen bij mij als goedkoopste uit de bus. Je kunt per maand aangeven welk abonnement je wilt en ik heb nog nooit voor rare problemen of verrassingen gestaan. Ook sturen ze regelmatig een kleine attentie op. En als het niet bevalt, is het abonnement per maand opzegbaar en zit je nergens aan vast.
  Succes met besparen!
  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Femke,
  Mijn kamer is inderdaad aan de dure kant. Ik heb 30m2 met eigen keukenblok, een gedeeld dakterras van 25m2 en de badkamer deel ik maar met 2 huisgenoten. Daarnaast woon ik midden in het centrum van Leiden. Helaas zijn de kamers in Leiden duur en schaars.
  Ik heb ruim een jaar gezocht naar een kamer en ben wel heel blij met mijn paleisje :)
  Bedankt voor je tip, zal me eens verdiepen in de telefoonabonnementen van BEN.
  Jij ook veel succes met besparen, lees al een tijd graag met je mee!

  BeantwoordenVerwijderen