Onderwerpen

woensdag 4 januari 2012

Staatsloterij

Voor oudejaarsavond wilde ik en mijn vriend graag een lot kopen om vervolgens vol spanning de uitzending te gaan bekijken. Nu was ik toevallig met mijn moeder op pad toen ik het lot wilde kopen. Mijn moeder is eigelijk ook niet van het kansspelen omdat we het beiden zonde vinden van ons geld. Ze kocht in de winkel 2 loten, een voor mij en een voor haar. Ach, die ene keer per jaar is toch stiekem wel leuk.
Zodra je in het bezit bent van een lot wordt het toch een beetje spannend. Rationeel gezien weet je wel dat je niks of bijna niks zult winnen maar wat als.... je toch een mooie prijs wint? 10.000 euro of een miljoen misschien? Daar ga je toch over nadenken.
Het is niet zo dat ik echt geld nodig heb, ik heb nog een studiepotje voor school van mijn ouders en spaargeld voor onverwachte uitgaven.
Maar wat zou je doen met een miljoen?
Ik zou als eerste mijn eigen appartement kopen in het mooie Leiden. Misschien een oud pandje om het vervolgens zelf te renoveren (vriendje is een superklusser). Of misschien bewaar ik het geld voor later, als ik echt toe ben aan een eigen huis en samenwonen. Op dit moment zit ik toch wel heel lekker in mijn kamertje in het centrum. Ik ben best tevreden met wat ik heb :)
Mijn moeder zou met het hele gezin en met de kleinkinderen op vakantie willen in Zwitserland. Maar daar heb je eigelijk geen miljoen voor nodig, dat zou in principe ook nu kunnen. Misschien een idee voor volgend jaar? Kijken wat er gebeurt als ik het gewoon in de groep gooi. Dan heb ik, als het goed is, een baan en zijn de jongste kleinkinderen net 2 a 3 jaar oud. Kijken of ik het kan onthouden!
Nu genoeg gefantaseerd.. Uiteindelijk dus op de bank de uitzending zitten kijken met mijn vriend. Met het resultaat: Ik : 0 euro Vriend: 10 euro Moeder 60 euro
Was dat nou zo spannend? haha Achteraf heb je altijd weer spijt dat je eraan hebt meegedaan.
Maar goed mijn moeder heeft toch wel wat gewonnen. Van dat geld heeft ze 4 nieuwe loten gekocht, 2 voor mijn zus die dinsdag jarig was, een voor mij en een voor haar.
Wat wel leuk is om te vertellen is dat de vrouw die eerder aan de beurt was om haar loten in te leveren meer dan 10.000 euro had gewonnen! De medewerkers vertelde haar dat ze naar Den Haag moest om het geld op te halen. Ze zeiden niet wat ze had gewonnen en alleen dat het meer geld was dan de winkels mochten uitkeren. Ze was volgens mijn moeder behoorlijk geschrokken en liep daarna beduusd de deur uit. Het kan dus toch! Daarom blijven mensen natuurlijk meedoen aan kansspelen.
De kans is oh zo klein maar toch willen we massaal meedoen. Ik doe een keer per jaar mee met de oudejaarsloterij. Maar ik zou mezelf nooit inschrijven voor een abonnement, dat vind ik echt geldverspilling. Als je dat een aantal jaar doet ben je veel geld kwijt. Stel je voor dat je dat geld opzij zet een aantal jaar? Dan heb je ook een mooie prijs!
Nu maar kijken of we wat kunnen winnen de 10e, is stiekem toch wel spannend.
Doen jullie weleens mee aan kansspelen?

1 opmerking:

  1. Ik doe nooit mee, maar ik heb nu Hamsterbingokaarten. Ik ben inderdaad stiekem héél benieuwd of ik wat ga winnen, zo werkt het toch wel, ook voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen