Onderwerpen

woensdag 8 juli 2015

Barbecue!

Aanstaande vrijdag staat er bij mij een barbecue gepland op mijn (gedeelde) dakterras. Normaliter organiseer ik trouw elk jaar zo'n barbecue voor mijn vrienden maar vorige zomer is het er niet van gekomen helaas.
Des te leuker om het dit jaar weer te mogen organiseren. Ook al komt er toch best wel weer wat bij kijken. De barbecue zelf, heb ik inmiddels weer afgestoft en die staat weer klaar om aangestoken te worden. Er zijn in totaal 9 mensen aanwezig en het liefste haal ik niet te veel eten in huis.. Maar dat blijft altijd een uitdaging! Meestal ben ik 'bang' dat er te weinig is maar vaak zit iedereen na zo'n avond bommetje vol en blijft je koelkast nog volstaan met restjes. Nu vind ik dat qua drank niet zo heel erg omdat je dat lang kan bewaren maar eten weggooien vind ik heel vervelend.

Wat ga ik morgen allemaal halen?
- Hamburgers, worsten, gamba's en satestokjes
- Stokbrood met satesaus, knoflooksaus en kruidenboter
- Ingrediënten voor bruchetta en couscoussalade met heel veel groente en kruiden
- Frisdrank, bier en wijn
- Alles voor een heerlijk toetje! Namelijk een zomerse aardbeien tiramisu :)
- Bordjes en bestekjes (glazen heb ik dan weer volop in huis)
- Kolen voor in de barbecue

Meestal is zo'n barbecue toch wel een aanslag op je budget maar af en toe mag je best een uitzondering maken. Dit doe ik ook maar een keer per jaar :) Nu het mooie weer nog even terug wensen en ik ben helemaal klaar voor vrijdag!

Organiseren jullie weleens een barbecue? ( Tips zijn welkom ;)

2 opmerkingen:

  1. Ik vind pakketjes groente (en kaas!) in zilverfolie altijd erg lekker op de bbq. Courgette, tomaat, knoflook, restje brie soms, of fetâh, kruiden, lepeltje tapenade of iets anders lekkers in een pakketje vouwen en dan voor de vegetariërs of liefhebbers op 't vuur!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk nooit. Maar we hebben ook geen barbecue. Ik heb wel eens zo'n wegwerp barbecue gekocht, en daar maakten we toen frikandellen op.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen