Onderwerpen

donderdag 3 januari 2013

Langstudeer bonus!

Helaas was de tijd aangebroken om mijn studentenreisproduct stop te zetten op 31 december j.l. Door de nieuwe regels is het reisrecht ingekort waardoor ik hem moest stopzetten. Ik ben namelijk een langstudeerster waardoor ik mijn recht op gratis reizen heb verloren.

Om alle studenten (zo'n 30.000) die hun reisproduct verliezen tegemoet te komen heeft het NS een aanbod voor deze studenten. Ze krijgen op een abonnement naar keuze € 50 korting. Daarmee is bijvoorbeeld een 40% kortingskaart voor de daluren gratis voor 1 jaar.

Na het netjes stopzetten van mijn kaart wilde ik meteen mijn kortingskaart gaan aanvragen. Wat blijkt? Het duurt 3 weken voordat je een nieuwe kaart in huis hebt en je kunt hem pas half januari aanvragen. Je moet je gegevens achterlaten op hun site en dan krijg je de actiecode destijds opgestuurd via mail.

Het vergt dus een beetje geduld.. Voorlopig moet ik dus losse kaartjes kopen voor de trein. (even slikken om de volle mep te moeten betalen voor een kaartje) Mijn oude OV-chipkaart werkt namelijk na het stopzetten gewoon niet meer in de trein (Grrrr) en wel in de tram en bus. Ik snap hem niet!
Schijnbaar hoort het zo want ik had het zelfde probleem toen ik mijn product stop had gezet voor mijn buitenlandse stage en een weekendje terug was in Nederland. Toen werkte mijn kaart dus ook niet in de trein. Volgens de servicebalie van de NS was dat normaal.

Maar goed: Laat ik maar dankbaar zijn voor de aanbieding van de NS. Zo verzachten ze toch nog een heel jaar de pijn van het verliezen van mijn gratis reis recht. En zo wordt het nog belangrijker om snel af te gaan studeren. We worden als studenten toch aardig in de watten gelegd al zeg ik het zelf.

Vergeet trouwens niet mee te doen aan hun Facebook actie, daarmee maak je kans op € 500 reistegoed van de NS. Dat zou toch mooi zijn ;)

9 opmerkingen:

 1. Heb je wel reizen op saldo van ns op je ov-chipkaart geactiveerd? https://www.ns.nl/reizenopsaldo/activeer

  Daar moet je een keuze maken tussen 1e en 2e klas. Anders "weet" de kaartlezer niet hoeveel hij moet afschrijven van je kaart en werkt het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Supertip! Ik heb het meteen aangevraagd :D Dankjewel Sjouke

   Verwijderen
  2. Tja, soms weet je net iets meer als je betrokken bent geweest bij de ontwikkeling van het product. Ik ben blij dat ik je heb kunnen helpen!

   Verwijderen
 2. Is deze actie tijdelijk of voor langer? Ik ben namelijk vanaf volgend schooljaar langstudeerder, en ga dat jaar waarschijnlijk op stage in een andere stad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij wel. Normaal is er voor iedere afgestudeerde een aanbieding van de NS en aangezien er nu ook langstudeerders bij komen zullen ze hun aanbiedingen daar verder wel op aanpassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja leuk zo'n cadeau van de ns, maar als je pas half januari die code krijgt en je moet daarvoor al reizen met de trein heb je er niets aan!
  Ik moet namelijk een dalvrij abonnement hebben en het kost mij meer als ik wacht met aanschaffen van het abonnement dan de korting die ik uiteindelijk krijg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet zelf ook op en neer naar den haag omdat ik daar studeer. Helaas dus de volle mep betalen voorlopig. Maar ik ga nu geen 50 euro betalen voor een abonnement. Voor mij loont het om even geduld te hebben en dan een gratis abonnement te krijgen.

   Verwijderen
 5. Als je studeert kun je gewoon een 0 euro lening aanvragen bij DUO hierdoor kun je nog gewoon gebruik maken van je OV chipkaart en hoef je niet te betalen (gewoon gratis)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit valt onder de oude regeling, als je langer dan 5 jaar over je studie doet vervalt je recht op gratis reizen. Dit heb ik per brief te horen gekregen van de DUO.

   Verwijderen