Onderwerpen

zaterdag 19 oktober 2013

Diploma!

Jeetje, wat een drukte in mijn hoofd met zo'n eerste baan.. Al weer een hele tijd geen blog meer geschreven. Hierbij dus een update over wat er allemaal de laatste tijd is gebeurd.

Diploma!
Afgelopen maand eindelijk mijn diploma uitreiking gehad op de Haagse Hogeschool! Feest natuurlijk! En zo ben ik dus officieel student af. Na zes jaar heb je dan ineens je officiële papiertje in handen.. Best raar :) Klaar met studeren en beginnen met werken. Whoehoe!

Nieuwe baan!
Het kost me veel energie om te wennen aan een nieuw ritme en de hogere werkdruk. Inmiddels ben ik al aardig gewend. Best raar om na een bijbaantje met weinig verantwoordelijkheid nu een baan te hebben waarbij je beleidsbeslissingen moet maken voor het bedrijf. Al met al heb ik wel hele leuke collega's en is de sfeer goed! Dat scheelt.
Eerste salaris vorige maand ontvangen en daar wordt je toch wel even blij van. Ik ga proberen elke maand wat te sparen, aangezien dat nu toch wel moet kunnen met een vast salaris.

Auto door de APK!
Ik moet zeggen dat ik heeeeel blij ben met mijn auto! Hij staat lekker bij mijn ouders voor de deur en dat heeft zo zijn voordelen. Geen parkeerproblemen in Leiden en ik kan na werk als ik wil aanschuiven bij het avondeten.

Het was even afwachten of de oude Ford Ka van mijn moeder nog door de keuring zou komen. Na 4 dagen rijden klonk de auto ineens als een sportauto, dat bleek dus een afgebroken buis van de uitlaat te zijn... Nou lekker dan! Kon ik meteen de eerste week naar de garage. Gelukkig werd het zo gelast werd er een afspraak gemaakt voor de APK. Hij kwam erdoor en de financiële schade achteraf: 190 euro voor een auto die er hopelijk weer een jaar tegen kan!

3 opmerkingen:

  1. Lekker joh! En gefeliciteerd met zowel het afstuderen als de baan! En ja, het is echt wennen, zo werkritme. Ik moest er denk ik wel een half jaar aan wennen en lag elke avond voor pampus op de bank... (en nu toch steeds wel een beetje hoor, vooral de vrijdagavond, poeh!).
    En ben je heel benieuwd naar je financien nu je elke maand netjes een vast salaris krijgt! ;)
    Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met je diploma. Heerlijk zeg. Fijn dat de auto door de apk kwam, anders was het flink balen. Succes met je baan!

    BeantwoordenVerwijderen