Onderwerpen

zondag 24 november 2013

Zorgverzekering 2014

Sinds kort ben ik mij aan het verdiepen in de verschillende zorgverzekeringen voor 2014. Tot dit jaar mocht ik nog meeliften met mijn ouders in hun pakket. Het komende jaar ga ik het zelf regelen.
Veel uitzoek werk op vergelijkingssites en de sites van zorgverzekeraars zelf. Ik neig nu naar Zilverenkruis achmea, deze komt als 2e uit de zorgkiezer voor €110,80 per maand


Wat denk ik nodig te hebben?
Dankzij mijn chronische onderrug instabiliteit heb ik dagelijks pijn in mijn rug en ga ik in slechte periodes soms wel elke week naar de fysiotherapeut. Dus daar moet ik me goed voor verzekeren. Het liefste een verzekering met vergoeding voor minstens 18 behandelingen per jaar. (bij Achmea krijg ik er 27)

Aanvullende tandartsverzekering?
Ik heb een goed gebit, 4 verstandskiezen ben ik al kwijt en op een gaatje na in mijn jeugd heb ik nooit complicaties gehad. Het enige waar ik me zorgen om maak is dat de tandarts bij een kies een doorschemering heeft gezien waarvan er een kans is dat er oppervlakkig geboord moet worden... Maar de meeste jaren zijn het normale controles met wat tandsteenverwijdering, en om je daar nou volledig voor te verzekeren..

Twijfel
Eigen risico verhogen of niet? That is the question.. Het voordeel kan per maand wel oplopen tot 20 euro dus dat tikt behoorlijk aan. Daarbij heb ik voldoende financiƫle middelen om in een keer 860 euro op te hoesten. Maarja mocht er iets gebeuren dan is het wel zuur..
Door mijn astma heb ik elke dag medicijnen nodig om ze in goede conditie te houden. Mocht ik complicaties krijgen dan kunnen de kosten daarvan flink oplopen.

Zijn jullie er al uit?

9 opmerkingen:

 1. Ik zit nu ook bij zilveren kruis, maar je hebt geen vrije zorgkeuze bij hen. Ze maken gebruik van gecontracteerde zorg. Je kunt niet bij elk ziekenhuis terecht. Dat is wel een nadeel voor veel mensen.
  Wat betreft eigen risico: je kunt ook kiezen voor 460 euro bij veel verzekeringen. Dat vind ik zelf een prettige tussenweg. 100 euro meer dan het verplichte eigen risico van 360, maar wel wat zekerheid inbouwen. Die 860 euro durf ik ook niet aan. Het scheelt me 4 euro op de premie per maand, lekker meegenomen toch. Ik ga waarschijnlijk naar zekur komend jaar. Al lijkt me PMA ook wel wat...ik ben er nog niet helemaal uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben overgestapt naar Zilveren kruis, voor mij hadden ze juist een heel goed aanbod. De goedkoopste verzekering plus volledig eigen risico. Man de goedkoopste verzekering, maar dan zonder extra eigen risico. Dit samen voor een jaarpremie van iets meer dan 1500. Daar is de korting via collectiviteit van werkgever al af. Wij hebben voldoende buffer voor de opvang van eigen risico en vinden het niet erg om geen eigen keus in ziekenhuis te hebben. Wel jammer dat we verder moeten voor de medicijnen, want ook daar een contract met een bepaalde apotheek. Maar als we slim bestellen, hoeven we niet zo vaak en fietsen we een mooi stuk door de natuur om de chemische troep op te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zitten dit jaar weer bij Ander Zorg. Ik zat vorig jaar nog bij een ander ivm aanvullende verzekering. Maar dit jaar hebben we die niet nodig en gaan we naar Ander Zorg met het maximale eigen risico. Dit scheelt bij hun 24 euro premie per maand. De besparing gaat altijd op een aparte rekening om zorgkosten op te kunnen vangen. Hier hebben we inmiddels na een paar jaar een buffer op die groot genoeg is. De premie is volgend jaar 62.25 per persoon. Mijn man krijgt ook nog eens 60 euro netto van zijn werkgever ter compensatie.
  Ik heb ook luchtwegklachten (astma is bij mij een te groot word) en verschillende allergieen en eczeem. Als ik alle medicatie nodig heb, inclusief de dure varianten, kom ik ongeveer op 250 euro. Deze moet ik zonder verhoogd eigen risico ook betalen. Voorlopig loont het voor ons zeker.

  Groetjes, Immy

  Oh ja, een oppervlakkig gaatje boren kost maar weinig. Vorig jaar had ik voor het eerst in mijn leven een gaatje aan de zijkant van een kies. Geboord en gevuld zonder verdoving, zo oppervlakkig was het. Dit kostte toen 40 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. voor fysiotherapeut, kijk eens naar de Els Borst lijst, of je in aanmerking komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het parlement heeft nog steeds het eigen risico voor 2014 niet goedgekeurd. Als het parlement goedkeurt wordt dit eigen risico in 2014 € 360.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij zijn al jaren en jaren bij Zilverenkruis, na veel vergelijkingen ect blijven we maar weer gewoon hangen wel zijn we collectief (heb jij daar geen recht op? misschien een tip om dat bij hun op de site na te kijken?)
  Ze hebben dan wel geen vrije keus maar wel altijd keus in je eigen of nabije woonplaats, zelf nog nooit problemen gehad bij hun en ik loop ook met veel mankementen en aan het ziekenhuis.
  Wij hebben basis met 2 sterren tandarts aanvulling.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zit bij Energiek, die zie je niet vaak bij de Vergelijkingssites. Ook goede aanvullende verzekering...
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je het lastig vindt om de juiste verzekering te kiezen kan ik je aanraden om eens op www.finion.nl te kijken. Ik heb via hen mijn verzekeringen geregeld en ze hebben mij hierin erg goed geholpen. Ze luisteren naar wat je wensen en eisen en zo sluit je dus een verzekering af die echt bij jou past.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

  BeantwoordenVerwijderen