Onderwerpen

zaterdag 21 juli 2012

Goed(koop) ontbijt?

Er is geen twijfel over mogelijk: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Juist na onze nachtrust moeten we ons energielevel weer op peil brengen. Daarnaast is ontbijten goed voor onze spijsvertering en voor onze lijn. Maar dan moeten we wel opletten wat we eten voor ons ontbijt.

Eerst ontbeet ik graag met 3 ontbijtcrackers van LU met halvarine en hagelslag met een glas melk.
Er ligt ook bijna altijd wel een half brood in de vriezer. Dan pak ik soms 2 boterhammen in plaats van crackers. Om een beetje te variëren koop ik heel soms ook chocoflakes die ik eet met melk. Alleen vind ik dit niet zo gezond dus doe ik dit heel weinig. De flakes zitten boordevol suiker en geven je maar kort een vol gevoel.
Ik pers wel elke ochtend 3 sinaasappels voor de vitamines. Dat blijf ik zeker doen.

Best lastig om een lekker, gezond en goedkoop ontbijt te vinden. Daarom heb ik nu sinds een week havermout op het menu gezet. Een groot pak havermout kost maar €0,95 cent en dan heb je alleen wat melk en honing nodig. Tot nu toe bevalt het me prima! Goedkoop en smakelijk.
Ook muesli met yoghurt en fruit lijkt me voedzaam en niet al te duur. Dat ga ik uitproberen voor de volgende keer.

Ik ben benieuwd hoe jullie ontbijten. Letten jullie op de kosten?

11 opmerkingen:

  1. Havermout 39 cent een pond bij Bas van der Heijden, dirk van der broek concern.
    Of zit er bij jou een kilo in?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij mij ook een pond. Ik zal eens rondshoppen voor een lagere prijs :) Dankjewel voor de tip!

      Verwijderen
  2. ook bij de jumbo verkopen ze goedkopere havermout, volgens mij ook 39 cent. zelf ontbijt ik smorgens met een beker yoghurt, gemalen havermout ,honing en vruchtensap, door de havermout te malen en vruchtensap toe te voegen kan ik het opdrinken ,aangezien ik smorgens om 6 uur nog geen vaste voeding lust.dit is snel en voedzaam.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als ik moet werken ontbijt ik met yogert muesli en fruit. Op de dagen dat ik vrij ben ontbijt ik met havermout. Om het iets te zoeten doe ik er 20 gram rozijnen door. 200 ml melk 20 gram havermout en dan 20 gram rozijnen dus. Ik koop wel alles biologisch maar dan nog kost een ontbijtje bijna niets. Mascha.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Elke dag een derde pot magere kwark (0,65) met gepureerd rood fruit( uit de vriezer, gratis uit de tuin), een handje cruesley van de euroshopper( 1kg kost 1,10) en een handje walnoten( ja ik weet ik ben een bofferd maar deze zijn ook gratis. Mijn ontbijt kost 0,25 en kan voorlopig vooruit zonder honger te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. s'morgens eten wij altijd Puffed Wheat van de AH. Euroshopper.. Geen idee hoe duur het is eigenlijk.. Maar met melk erbij en dat is prima voor ons. Wij kunnen geen grote maaltijden s;morgens nuttigen. Dit doen we meestal tijdens de lunch die we zelf meenemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik maak zelf een ontbijtmengsel, is beter dan al die gekochte suikerbommetjes. Ik meng 3 el havermout, met 1 el geraspte kokos, 1 el lijnzaad, 1 el zonnebloempitten en 1 thl kaneel met wat yoghurt.
    Soms doe ik er wat minder havermout door en dan wat fruit.
    Ik doe het hier uren op!
    Ik let niet echt op de kosten, ik vind dit gewoon lekker en gezond maar ik denk dat dit vanwege het zelf mengen goedkoper is dan een gekocht ontbijtproduct

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Omeletje van 2 eitjes met wat vocht en plakje spek, ham of/en kaas is ook lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik koop havervlokken,rozijnen,pruimen en abrikozen biologisch.Dit alles meng ik in een grote pot,die ik ook meeneem op vakantie.En doe er wat noten door.De pruimen voeg ik apart toe.Ik kook dit met wat magere melk en doe het na 5 minuten in wat magere kwark.Op vakantie meng ik de avond ervoor in yoghurt,en eet het in de ochtend op..heerlijk!Anne-Mae

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ps havermout kun je ook van de ES kopen geloof ook 0.39ctGebruik ik weer om plaatkoek te maken.Trouwens..havermout kan ook door pannekoekmeel..lekkerrr Anne-Mae

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik maak havermout in water en kook het verder met kaneel en vanille extract. op het einde doe ik er een geklopt ei bij, voor de smeuiigheid, en een halve banaan in plakjes. ik maak het vaak 's avonds. voor 2 of 3 keer en warm het op in de magnetron 's ochtends. De banaan doe ik er dan pas bij.

    BeantwoordenVerwijderen