Onderwerpen

maandag 30 juli 2012

Verlenging contract bijbaan?

Zoals jullie weten ben ik een tijdje uit dienst geweest bij mijn vertrouwde werkgever omdat ik Parijs verbleef. Nu heb ik van deze werkgever een nieuw tijdelijk contract gekregen tot 31 augustus. 2 maanden dus maar.
Voor deze 2 maanden heb ik een contract van 6 uur per week gekregen. Voordat ik vertrok was dit 10 uur per week. Het contract is veel lager dan ik had gewild, want ik werk 25 tot 30 uur per week.
Ik moet dus wachten op het uitbetalen van de overuren die ik maak. Hierdoor heb ik deze maand maar 223 euro ontvangen.. Terwijl ik toch recht heb op ruim 1000 euro! Beetje jammer dus..

Nu ik later afstudeer dan gepland zou ik natuurlijk heel graag blijven werken na de zomer maar dat is nog niet zo vanzelfsprekend.
Het bedrijf zit in moeilijkheden (recessie) en hierdoor worden veel contracten niet verlengt. Bovendien ben ik 25 en relatief duur ten opzichte van bijvoorbeeld een 17 jarige.
Nu heeft mijn werkgever toen ik in het buitenland was een nieuwe weekendhulp aangenomen (17 jaar). Deze vakantiehulp heeft tot nu toe 2 officiële waarschuwingen gekregen en ze willen graag van haar af maar helaas zijn er 3 waarschuwingen nodig om haar volgens de regels te ontslaan. Als ze geen fouten meer maakt loopt haar contract tot oktober. Nadelig voor mij dus.

Een vervelende ontwikkeling van vorige week is dat bij een collega op drie plekken uitzaaiingen zijn gevonden in haar botten (voormalig borstkanker). Verschrikkelijk nieuws en het hele team is behoorlijk aangeslagen. Afhankelijk van haar behandeling zal ze hoogstwaarschijnlijk minder gaan werken of tijdelijk stoppen. Misschien zou ik haar uren kunnen opvangen.

Morgen heeft mijn manager een gesprek met de regio manager van het bedrijf om te kijken of ik eventueel zou kunnen blijven. Mijn collega's willen me heel graag houden maar helaas hebben die het niet voor het zeggen. De regio manager is uiteindelijk diegene die akkoord moet geven.

Als het dus goed is weet ik morgen meer en hopelijk hoef ik niet op zoek naar een nieuwe baan.

Fingers crossed!!

Update: de regio manager heeft haar bezoek aan ons filiaal verzet naar volgende week donderdag..

4 opmerkingen:

 1. Wat moeilijk allemaal, hopelijk kan jij toch blijven he!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Cru gezegd maar de ene zijn dood is de andere zijn brood.... In jouw geval is dat misschien zo. Ik hoop voor jou dat je vlug een job vindt en dat je collega de tijd die haar nog rest niet teveel moet afzien (heb onlangs een familielid verloren die én borstkanker én botkanker had)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tussen 1000 en 235 euro zit een groot verschil. Ik kan me voorstellen dat je dat node kunt missen. Die vakantiekracht klinkt niet erg capabel, dus hopelijk komt haar plek vrij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is te hopen dat het voor jullie beiden goed komt!

  BeantwoordenVerwijderen