Onderwerpen

zondag 15 april 2012

Unilever stopt met plofkip

Mooie aanvulling op mijn vorige bericht over plof kippen en eieren: zie onderstaand bericht


"Unilever Nederland stapt af van het gebruik van de plofkip, kippen die weinig bewegingsvrijheid hebben en doorgaans veel antibiotica krijgen. De voedingsmiddelenproduct heeft dat aan Wakker Dier laten weten.
Vanaf 2013 worden eerst de kipknaks van Unox gemaakt van kip met een Beter Leven-ster. Die kippen hebben meer ruimte, groeien langzamer en krijgen bijna geen antibiotica. Ook hebben ze minder last van bijvoorbeeld verwondingen aan de borst. Alle andere Unilever-producten met kip, zoals ragout, noodles en soep, worden daarna gevuld met Beter leven-kippen.

Wakker Dier is blij met 'het goede voorbeeld' van Unilever. Gisteren startte de organisatie, die op komt voor belangen van dieren, een campagne tegen McDonald's, Olvarit en Struik vanwege hun verkoop van plofkip." (www.vk.nl)
Ik een stap in de goede richting..
Unilever een stap in de goede richting..

Unilever heeft dan ook een veel grotere impact op het totaalplaatje, als de bedrijven dit soort dingen veranderen dan nemen we pas echt een stap in de goede richting! Wakker Dier ga zo door!

  2 opmerkingen:

  1. Dat is goed nieuws zeg! Zo'n groot bedrijf zet toch de toon in die industrie denk ik.

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Als het een vooruitgang betreft zoals je hier kan lezen, dan heeft het weer eens niks om het lijf behalve op een goedkope manier reclame voor je bedrijf maken. http://boerinneke-in-frankrijk.blogspot.com/2011/12/gat-in-de-marktkip.html?spref=bl

   BeantwoordenVerwijderen