Onderwerpen

maandag 1 oktober 2012

Inkomsten en uitgaven september

Vandaag is het 1 oktober en heb ik weer een lijst gemaakt voor september.
De afschrijving van mijn collegegeld plus langstudeerboete krijg ik nu elke maand op mijn dakkie. Voor september en oktober wordt hetzelfde bedrag afgeschreven maar voor de maand daarop moet ik ineens ruim 800 euro betalen en dan in december ineens niks. Beetje verwarrend in mijn ogen. Nu snap ik dat december een dure maand is maar ik heb liever 10 termijnen met gelijke bedragen zodat je weet waar je aan toe bent. Helaas heb ik het niet voor het zeggen.


Inkomsten

Bijbaan
1132,61
Zakgeld
75
Extra
10


TOTAAL inkomsten
1217,61


Uitgaven

Collegegeld
426,87
Huur kamer
510,25
Verzekering
6,07
Tv/internet
8,40
Telefoon
12,40


Totaal vaste kosten
963,99


Eten/drinken
19
Boodschappen
83,95
Huishouden
1
Kleding
0
Uitgaan
56,35
Cadeautjes
10
Vervoer
20
Sport
204,75
Persoonlijke verzorging
9,85


TOTAAL
404,90


Inkomsten:
Voor deze maand heb ik in totaal 150 uur uitbetaald gekregen. Hier heb ik behoorlijk hard voor gewerkt :)
Het tientje extra was nog een late betaling voor mijn georganiseerde barbecue van de zomer.

Uitgaven:
De kosten voor de boodschappen zijn heel laag uitgevallen deze maand. Ik heb 2 keer boodschappen gekregen van mijn moeder en ik had met de hamsterweken 4 hele broden ingevroren. Ik probeer me nog steeds zoveel mogelijk te houden aan mijn gezonde levensstijl met veel fruit en groente.

De kosten voor sport zijn wel hoog uitgevallen. Perry Sport gaf 25% korting op alles afgelopen maand dus heb ik 2 nieuwe broeken en een vest gekocht voor het sporten. Daarbij kwamen de kosten voor mijn sportcoach van 120 euro voor 3 sessies.

Ondanks de flinke uitbetaling van werk kwam ik afgelopen maand toch € 151 euro tekort. Ik zal moeten wennen aan het maandelijkse tekort want ik zal niet genoeg verdienen om al mijn vaste kosten te dekken met de langstudeerboete.

Startbedrag oktober: 905,82


6 opmerkingen:

 1. De langstudeerboete wordt afgeschaft! Misschien krijg je het geld dat je nu betaald met terugwerkende kracht terug? Wishful thinking!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik lees net een aantal nieuwsberichten daarover. Fingers crossed!! :D

   Verwijderen
  2. Ik hoop het ook! Heb net vorige week eerste termijn 990 euro collegegeld + langstudeerboete (wij noemen het hier in huis de langzeurdersboete, vanwege het politieke geklungel er omheen) betaald voor de oudste. Vandaag hopen we te horen of hij nu zijn bachelor heeft gehaald, dan kan hij zich laten uitschrijven, en hoeven we niets extra's meer te betalen. Voor de master geldt dan: nieuwe ronde, nieuwe kansen.
   Er gaan overigens wel geruchten dat de langstudeerboete ingewisseld gaat worden voor een totaal sociaal leenstelsel, dat is voor wie nu nog gaat studeren niet zulk goed nieuws. Groet, Hsm.

   Verwijderen
 2. Het is definitief! Bespaarstudent, we krijgen de langstudeerboete dus terug! Groet, Hsm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw netjes gedaan met de boodschappen afgelopen maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had je blog gelezen en later op de dag las ik het nieuws in de krant en was zo blij voor je (ik moest meteen even aan je blog lezen)! Echt een verademing en hopelijk krijg je het reeds betaalde snel weer terug!

  BeantwoordenVerwijderen