Onderwerpen

vrijdag 31 augustus 2012

Inkomsten en uitgaven augustus

Langzaam maar zeker komt de zomer tot een einde. Met al die regen voelt het al herfstachtig aan.
Dus nu lekker op de bank met een kop thee en een overzichtje in excel met alle inkomsten en uitgaven voor deze maand.

Inkomsten

Bijbaan
784,82
Zakgeld
75
Borg Parijs
550
Extra
90


Totaal inkomsten
1499,82


Uitgaven

Huur inclusief
510,25
Verzekering WA/inboedel
5,97
Tv en internet
8,40
Telefoon
12,40


Totaal vaste kosten
537,02


Eten/drinken
42,30
Boodschappen
182,15
Huishouden
6
Kleding
9
Uitgaan
76,50
Cadeautjes
5
Vervoer
1,50
Sport
160
Persoonlijke verzorging
68,25
Overig
16


Totaal variabele kosten
566,70
€ 396,10 over

Inkomsten:
Bovenop mijn basissalaris heeft mijn werkgever 75 extra uren uitbetaald. De extra uren lopen behoorlijk op aangezien ik maar een contract van 24 uur per maand heb.
Eindelijk heb ik mijn borg ontvangen van de kamer in Parijs. Ik moest er nog wel even zelf achteraan maar gelukkig is het bedrag nu binnen.
De extra's kwamen uit een oud loterij lot die ik nog had liggen en het geld wat mijn vrienden hebben ingelegd voor de barbecue afgelopen maand.

Uitgaven:
Boodschappen:
In deze boodschappen zitten ook alle kosten voor de barbecue die ik voor 10 man heb georganiseerd. De kosten vallen toch nog erg mee en dat is mede dankzij het mee-eten bij mijn ouders en het uit eten gaan. De post uitgaan is geheel besteed aan restaurantjes.

Persoonlijke verzorging:
Ik heb behoorlijk wat voorraad ingeslagen bij de Etos. Mijn voorraad was behoorlijk geslonken na Parijs. Voorlopig kan ik weer voorruit.

Sport:
Ik ben deze maand via via in contact gekomen met een sportcoach die veel mensen behandeld die golfen of een andere topsport beoefenen. Hij had gehoord over mijn rugproblemen en wilde me graag helpen. Na wat aarzelen heb ik een afspraak gemaakt en tot mijn verbazing heeft hij een totaal andere theorie over mijn rugproblemen. Hij weet na 4 behandelingen zeker dat ik over 3 maanden weer geheel pijnvrij kan zijn. Hij gaat mijn spieren weer in balans brengen met sportmassages en (heftige) spieroefeningen. Van de een na laatste behandeling heb ik ruim een week spierpijn gehad(!)
Volgens hem heb ik de beenspieren van een 75 jarige vrouw (pardon!?) maar zijn mijn buikspieren weer prima in orde. Ik ben schijnbaar totaal uit balans.
Het euvel is echter dat de behandelingen bij deze sportcoach niet vergoed worden. Ik betaal nu dus 40 euro per half uur behandeling. Dat betekend dus 160 euro per maand, een behoorlijke kostenpost.. Maar hopelijk is het geld het waard.

Voor de komende maand heb ik nog € 1058,98 in kas. Eind september moet ik het eerste termijn betalen van mijn collegegeld plus langstudeerboete. Alle extra centjes zijn dus welkom.

Fijn weekend iedereen!

4 opmerkingen:

 1. Waarom niet naar een fysiotherapeut?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de afgelopen jaren al 6 verschillende fysiotherapeuten gehad. Bij de laatste ben ik bijna een jaar lang elke week geweest. Zonder het gewenste resultaat..
   Deze sportcoach had na de eerste behandeling al meer resultaat dan alle therapeuten bij elkaar. Daarom vind ik het het proberen waard :)

   Verwijderen
 2. Een trucje: ik heb ook massages gehad en na 4 wist ik zeker dat het me enorm goed ging helpen. Ik ben wel zelfstandig weer gestopt omdat de masseur wilde dat ik bleef komen voor onderhoud. Nu ze heeft me fantastisch geholpen, ik heb al 2 jaar geen 'onderhoud' meer gehad en was in mijn geval niet nodig (ik had heel erge rug en nekklachten en die zijn nu teruggebracht van 100% naar 10% in periodes van stress). Geloof niet dat het helemaal overgaat, het is een teken van je lichaam dat dit een aandachtspunt is en in perioden van stress zal het vanzelf een keer weer gaan opspelen. Veel succes en ik hoop dat je baat bij de masseur hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk eens wat er mogelijk is via de belasting! Mijns inziens betreft het hier buitengewone lasten, ik weet in jouw geval natuurlijk niet de drempelbedragen maar wellicht loont het de moeite van het uitzoeken.
  Succes
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen