Onderwerpen

zondag 26 februari 2012

Emotioneel eten

Nu ik een week in mijn kamer verblijf hier in Parijs, heb ik me helemaal gek gekocht aan etenswaren en lekkernijen. De schade is duidelijk te zien in mijn wekelijkse boodschappen uitgaven links op het blog. Natuurlijk heb ik ook een basis aangelegd maar ik koop ook lekkers zoals koekjes, olijven, het lekkerste beleg, dure hapjes etc. Nu kan ik maar een ding constateren: Ik voel me alleen en dan wil je jezelf iets lekkers gunnen.
Echt een soort troost voedsel dus.. 
Vaak zie je of lees je wel verhalen over emotioneel eten. Nu dacht ik altijd, hier heb ik mooi geen last van! Nou val ik toch mooi door de mand. Ik vind mezelf toch stiekem een beetje zielig zo alleen in Parijs. Dus hop eten! en veel geld uitgeven! Alsof dat troost biedt (nou ja, heel even misschien).
Als je emotioneel eet dan bedenkt je excuses om te kunnen eten. Bovendien is dit een van de grootste oorzaken voor overgewicht. 

Als je er wat langer over nadenkt dan herken ik dit gevoel heel goed. Als je je rot voelt verlicht shoppen tijdelijk je nare gevoel. "Ach, gun ik mezelf eens wat" Dit is niet bepaald consuminderen natuurlijk..... Je koopt namelijk dingen niet met je verstand maar met je gevoel. Ik wil dit en ik wil dat! Terwijl ik normaal echt moet denken: Heb ik dit nodig? Heb ik er geld voor? etc.Nu heb ik gelukkig op dit moment wel wat te spenderen.  Mijn salaris van mijn werk is namelijk net binnen: 800 euro! :) 
Hiermee kan ik heel wat (troost) spullen en voedsel van kopen ;) Nee oké, ik moet mezelf tot een halt roepen want dit slaat natuurlijk nergens op. Hopelijk voel ik me snel wat beter dan wordt het allemaal een stuk gemakkelijker. Ik ben vanmiddag even lekker naar de bioscoop geweest, voor de film Albert Nobbs. Goede afleiding :) En het koste maar 6 euro.

Ga jij weleens voor gaas als je je emotioneel minder voelt?

3 opmerkingen:

  1. herkenbaar hoor! Hopelijk voel je je er snel helemaal thuis, dan wordt het vanzelf minder ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach meid, ik denk dat iedereen dat wel eens heeft,misschien voel je je ook wel een beetje eenzaam, knuf :)

    BeantwoordenVerwijderen