Onderwerpen

vrijdag 24 mei 2013

De laatste loodjes...

Zo! vandaag mocht ik de eerste versie inleveren van mijn scriptie voor de quick scan. Hierbij kijkt mijn begeleider of het rapport alle onderdelen bevat en van voldoende kwaliteit is om hem 31 mei officieel in te mogen leveren. Ik heb mijn rapport meteen naar 3 familieleden gestuurd zodat zij alles ook nog even goed kunnen doorlezen. Alle feedback is natuurlijk welkom.
Wel raar dat zo'n project na al die maanden "ineens" is afgelopen. Gelukkig was het een super leuk onderwerp dus heb ik er met veel plezier aan gewerkt.
Ook spannend om het rapport straks bij de opdrachtgever in te leveren. Ik hoop zo dat het van toegevoegde waarde is voor de organisatie! De opdrachtgever wil ook graag dat ik mijn bevindingen presenteer voor het bestuur. Dit begint toch wel op het echte werkleven te lijken ;)
Voor ik het weet ben ik afgestudeerd en moet ik gaan solliciteren. Met de huidige economie zal dat toch wel een uitdaging worden. Sommige vriendinnen solliciteren zich suf zonder resultaat..

Nu maar eerst even van mijn weekend genieten! :)


maandag 13 mei 2013

Gratis uitproberen!

Zo nu en dan kijk ik op op websites die bijhouden waar je gratis producten of geld terug acties kunt vinden. Vorige week zag ik een oproep van Grolsh: gezocht! 5000 vrouwen die hun nieuwste drankje wilde testen, Stender Red Orange. Een dorstlessend bier met 0,5% alcohol met sinaasappelsmaak :)
Helemaal enthousiast heb ik mij opgegeven en een paar dagen later ontving ik al mijn Stender pakket van Trnd.nl !

24 blikjes van 33cl voor mij en mijn vrienden, familie en huisgenoten. Het enige wat ik moet doen is deze mensen een paar vragen stellen en de antwoorden via het internet terug sturen.
En ik moet toegeven dat ik het drankje lekker vind. Normaliter drink ik geen bier omdat ik dat niet lekker vind maar een Wieckse Rose of een Desperados gaat er dan weer wel in. Dit drankje is in de lijn met deze biervariaties maar dan met een heel laag alcohol percentage.

Doen jullie weleens mee met dit soort acties?

woensdag 8 mei 2013

Dakterras

Zoals velen anderen rond deze tijd ben ik druk bezig met bloemetjes en plantjes. In mijn geval dus op het dakterras. Het goede weer heeft even op zich laten wachten maar nu groeit alles als kool.
Een aantal plantjes heb ik voor gezaaid in lege bakjes van de eieren en dat werkt prima.
Alleen moet je wel zorgen dat je plantjes niet te lang laat doorgroeien want dan groeien de wortels door het karton.
Hieronder zie je de oost-indische kers die flink groeit. Ik heb inmiddels zes plantjes, wat eigenlijk teveel is omdat het best grote planten worden en ik niet veel ruimte heb. Alle plantjes die ik niet kwijt kan gaan naar de tuin van mijn ouders, waar er meer dan genoeg ruimte is.

Helaas was er ook wat mislukt. Ik heb in een lange bak (zie foto) een klimrekje gemaakt met stokjes om latherus en winde in te laten klimmen. Beide bloemen zijn voor gezaaid maar helaas heeft de winde het niet overleefd. Na de overplanting zijn alle plantjes direct overleden.. Terwijl de latherus het hardstikke goed doet!
Daarom heb ik maar de zaadjes direct in de bak gezaaid en hoop ik dat ze met mooi weer gaan groeien. Ben erg benieuwd hoe het gaat worden van de zomer.


Zijn jullie ook druk bezig in de tuin of op het terras? :)