Onderwerpen

zondag 24 november 2013

Zorgverzekering 2014

Sinds kort ben ik mij aan het verdiepen in de verschillende zorgverzekeringen voor 2014. Tot dit jaar mocht ik nog meeliften met mijn ouders in hun pakket. Het komende jaar ga ik het zelf regelen.
Veel uitzoek werk op vergelijkingssites en de sites van zorgverzekeraars zelf. Ik neig nu naar Zilverenkruis achmea, deze komt als 2e uit de zorgkiezer voor €110,80 per maand


Wat denk ik nodig te hebben?
Dankzij mijn chronische onderrug instabiliteit heb ik dagelijks pijn in mijn rug en ga ik in slechte periodes soms wel elke week naar de fysiotherapeut. Dus daar moet ik me goed voor verzekeren. Het liefste een verzekering met vergoeding voor minstens 18 behandelingen per jaar. (bij Achmea krijg ik er 27)

Aanvullende tandartsverzekering?
Ik heb een goed gebit, 4 verstandskiezen ben ik al kwijt en op een gaatje na in mijn jeugd heb ik nooit complicaties gehad. Het enige waar ik me zorgen om maak is dat de tandarts bij een kies een doorschemering heeft gezien waarvan er een kans is dat er oppervlakkig geboord moet worden... Maar de meeste jaren zijn het normale controles met wat tandsteenverwijdering, en om je daar nou volledig voor te verzekeren..

Twijfel
Eigen risico verhogen of niet? That is the question.. Het voordeel kan per maand wel oplopen tot 20 euro dus dat tikt behoorlijk aan. Daarbij heb ik voldoende financiƫle middelen om in een keer 860 euro op te hoesten. Maarja mocht er iets gebeuren dan is het wel zuur..
Door mijn astma heb ik elke dag medicijnen nodig om ze in goede conditie te houden. Mocht ik complicaties krijgen dan kunnen de kosten daarvan flink oplopen.

Zijn jullie er al uit?