Onderwerpen

vrijdag 7 december 2012

Sneeuw!

Vandaag even geen plannen, lekker op de bank onder een warme deken en buiten het prachtige sneeuwdek. Even genieten voordat het weer weg is! Meestal is sneeuw in Nederland van korte duur.
Ik hou er wel van, wakker worden en verrast worden door een witte wereld. Ik woon dan misschien niet op het platteland maar de stad vind ik ook prachtig.
Straks wat voer klaar zetten voor de vogels op mijn dakterras. Vind het altijd leuk om wat vogels te lokken. Ondanks dat ik midden in de stad woon heb ik toch al een aantal vogels gespot: bosduiven, houtduiven (nog nooit een stadsduif gezien op mijn dakterras), merels, vinken, kool en pimpelmeesjes , roodborstje en een winterkoning.

De sneeuw heeft nog een aantal voordelen.
Als er sneeuw ligt leg ik altijd graag mijn kleed in de sneeuw om het op te frissen. Het moet dan wel verse sneeuw zijn en gestopt zijn met sneeuwen. Even ondersteboven op de sneeuw en aandrukken , even laten liggen en voilà! een fris kleed.
Ook wordt het tijd om de vriezer te ontdooien. Als het koud genoeg is zet ik de bakken buiten en laat ik het ijs in de vriezer smelten. Ook goed om eens te kijken wat er nog allemaal in de vriezer ligt. Meestal vergeet je dat je nog het een en ander achterin de vriezer hebt liggen. Dat kan dan meteen verwerkt worden in een gerecht en zo ruimt het lekker op.

Nog even iets wat niks met de sneeuw te maken heeft: Gisteren een goed gesprek gehad met een potentiële opdrachtgever voor mijn afstudeeropdracht. Het ziet er naar uit dat dit "the real deal" gaat worden! Ik heb behoorlijk wat informatie ontvangen en die kan ik vandaag even op mijn gemak doorlezen. De volgende stap is het opstellen van een afstudeervoorstel. Deze moet vervolgens weer worden goedgekeurd door school en dan is het de planning dat ik in januari van start ga.

Genieten jullie van de sneeuw of vinden jullie het maar vervelend?

1 opmerking:

  1. Geef mij idd maar sneeuw ipv regen of andere gure herfstzooi!
    groet

    BeantwoordenVerwijderen