-250 gr zelfrijzend bakmeel € 0,24
-175 gr boter € 0,55
-175 gr rietsuiker € 0,42
- snufje kaneel *
-2 eetlepels bruine basterdsuiker *
-1 appel geraspt € 0,34
-1 sinaasappelschil geraspt *
-2 eieren € 0,36
-225 gr bramen gratis geplukt
Totaal € 1,91
*kosten verwaarloosbaar
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in. Doe de bloem, boter en rietsuiker in een kom en meng het deeg met je vingers tot er een soort broodkruim ontstaat. Schep 6 el van het kruim in een aparte kom voor later.
- Rasp de appel grof en meng met de eieren en de sinaasappelrasp. Roer het eimengsel door het deeg. Schep driekwart van de bramen door het beslag. Schenk het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
- Meng de bruine suiker en het kaneel door de 6 overgebleven eetlepels kruimels. Strooi de overgebleven bramen en vervolgens de kruimels over de cake. Bak de cake 80 minuten. Dek de cake na 50 min af met aluminiumfolie.(zodat de cake niet te donker wordt) Haal de cake uit de oven en laat geruime tijd afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Het resultaat mocht er werkelijk wezen. Ik en vele anderen hebben er van kunnen smullen waardoor hij snel op was. Zeker de knapperige bovenkant van de cake smaakte heerlijk. Morgen ga ik meteen de 2e maken :) Door de gratis bramen is de cake ook nog eens voordelig. Zeker de moeite waard om zelf te proberen dus.
Eet smakelijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten