Onderwerpen

vrijdag 3 augustus 2012

Barbecue in huize bespaarstudent

Een van mijn voornemens voor deze zomer was het organiseren van een barbecue bij mij thuis. Het staat gepland voor 10 augustus onder voorbehoud van het weer. Tot nu toe laten de voorspellingen redelijk weer zien. Zolang het maar droog blijft! Ik kan met het gezelschap nog uitwijken naar mijn kamer (die is groot genoeg) als het een beetje te koud is buiten. Zolang we de barbecue maar aan kunnen steken met droog weer.

Er zijn 11 vrienden uitgenodigd. Vorig jaar had ik iedereen gevraagd of ze 10 euro wilden inleggen voor het eten en drinken. Dit betekende dat ik max. 100 euro te besteden had voor alles. Uiteindelijk ben ik zelfs over dat bedrag gegaan... Dat kan natuurlijk beter!
Ook dit jaar wil ik weer geld inzamelen voor de barbecue. Wat vorig jaar is gebleken is dat vooral de alcoholische drankjes aantikken. Een kratje bier, rosé bier(voor de dames) sangria en desperado's zal voldoende zijn om iedereen wat wils te geven hoop ik.
Ik ben een beetje aan het rondkijken voor leuke ideeën en voor goedkoop vlees/vis en hoe ik het eventueel zelf kan marineren. Sowieso wil ik zelf gemarineerde gamba spiesjes maken. Zelf saté maken heb ik nog nooit gedaan maar wie weet waag ik me daar ook aan :)
Ook ga ik zelf bruchetta, kruidenboter en waldorf salade maken voor mijn gasten.

Het toetje weet ik ook al: tiramisu met aardbeien en frambozen! Die kan ik in de ochtend van de 10e alvast maken. Jummm :)
Hebben jullie nog leuke/voordelige tips voor een barbecue?

4 opmerkingen:

 1. zelf sate spiesjes maken is ook makkelijk.
  Van coni mex heb je sate marinade, is ideaal en lekker

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De braadworstjes van de ah zijn nu in de aanbieding!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met een stukje ananas tussen de kip maak je sate hawaii. Zelf maak ik graat stokjes met kipfilet blokjes en een champignon en paprika. De kipfilet kruid ik wel met peper, zout en paprikapoeder.
  Goedkoop is diepvries beef of hamburgers. Ik heb zelfs wel een spiesjes gehad met daaran twee kleine frikandellen met een stukje ui eraan. Je kunt ook groente spiesjes maken,
  Groetjes Nikki

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij doen in de satesaus: gladde pindakaas, de goedkoopste die je kan vinden, ketjap, sambal en kokosmelk. Alles in een pannetje op hrt vuur en blijven roeren tot het schift. blijf ook proeven als je het maakt miss moet er nog meer sambal bij oid..

  BeantwoordenVerwijderen