Onderwerpen

donderdag 15 augustus 2013

Een baan!! en nu?

Goed nieuws! Ik heb de baan die ik wilde gekregen! Ik hoorde afgelopen maandag het goede nieuws. Na alle blijheid moest ik gisteren langskomen om te praten over het contract. Nu had ik daar weinig kaas van gegeten.. We zijn overeengekomen over een bruto salaris van bijna 2000 euro voor fulltime. Thuisgekomen ben ik gaan rekenen wat ik nou netto zou krijgen voor een 32 uur contract.
Kom ik op 1300 euro netto.. Dat valt toch een beetje tegen.

Het volgende punt: Vervoer naar werk.
Voor mijn bijbaantje hoefde ik mijn kamer maar uit te rollen en dan stond ik voor de deur. Nu is dat wel even anders, het bedrijf ligt in het midden van het groene hart en is niet gemakkelijk te bereiken per openbaar vervoer. Mocht ik hier voor kiezen dan kan ik een abonnement bij Arriva krijgen voor 80 euro per maand. Dan moet ik nog wel een extra fiets regelen die ik bij de bushalte kan zetten want 40 minuten lopen lijkt me niet prettig. Op korte termijn is dit een prima oplossing, alleen krijg ik geen reiskosten vergoeding van mijn werkgever :(

Optie 2 is het kopen van een kleine auto. Op zich heb ik spaargeld om er een aan te schaffen. Echter is het de vraag waar ik de auto kwijt kan want ik woon midden in het centrum van Leiden en wie Leiden een beetje kent weet dat parkeren een ramp is. Tussen mijn stad en mijn werkplek zit zo'n 20 km afstand en afhankelijk van het soort auto horen daar natuurlijk ook benzinekosten bij. Een hele grove schatting is 120 euro per maand aan benzine kosten. Mijn werkgever verwacht trouwens wel dat ik 5 dagen aanwezig ben dus dat is zo'n 200 km per week reizen. Natuurlijk is het benzineverbruik afhankelijk van het soort auto en het benzineverbruik. Dan komen er nog onderhoud en verzekeringskosten bij. Zo is de bus toch duidelijk de goedkoopste optie.

Als ik mijn vaste kosten (ook een busabonnement) bij elkaar optel dan hou ik 380 euro over voor overige kosten, zoals kleding, uitgaan, huishouden, persoonlijke verzorging etc. Terwijl een auto veel meer kosten met zich mee brengt en ik hierdoor te weinig speling ga overhouden vrees ik.

Kostenposten
Huur
516
Zorgverzekering
150
Telefoon
10
Internet&tv
50
Verzekering
5
Busabonnement
80
Boodschappen
200
TOTAAL
1010
Zorgtoeslag
90
Salaris
1300
OVER
380


Wat vinden jullie? een busabonnement of een auto kopen?



donderdag 1 augustus 2013

Uitzicht op een baan!

Het is inmiddels al augustus en het is een hele tijd geleden dat ik iets van me heb laten horen. Alles stond in het teken van mijn scriptie/school en ik had geen hersencellen meer over om mijn blog over consuminderen bij te houden..
Maar goed nieuws! Mijn scriptie is succesvol afgerond met een mooi cijfer en ik heb uitzicht op een baan bij mijn opdrachtgever! Naar aanleiding van mijn adviesrapport die fungeerde als scriptie is er een vacature gecreƫerd voor de marketing. Het is (helaas) wel een openbare vacature dus zijn er ook andere kandidaten, momenteel zit ik bij de laatste 3! super spannend allemaal. Zeker omdat mijn contract van mijn bijbaan op 31 augustus afloopt en ik dus geen inkomsten meer heb. Na 7 jaar trouwe dienst komt er toch echt een einde aan.
Het zou dan ook geweldig zijn om zo'n ontzettend leuke (ja ik ben echt heel enthousiast) baan te bemachtigen die precies aansluit op het einde van mijn dienstverband en studie.
Naast deze spannende baan ben ik begonnen met mijn allerlaatste schoolopdracht, zodat ik na de vakantie mijn diploma kan ophalen. Het heeft me 2 extra jaar gekost (oeps) maar ik ben er bijna!

Binnenkort kan bespaarstudent zich geen student meer noemen ;) Misschien moet ik mijn blog een nieuwe naam geven. Besparende Starter misschien? Er is veel verandering op komst en ik wil in ieder geval graag het bloggen weer gaan oppakken. Een nieuwe start en een nieuw begin van mijn leven.