Onderwerpen

zondag 27 januari 2013

Mijn eerste marktplaatsverkopen

Ik heb 2 jaar geleden een account aangemaakt bij Marktplaats. Al sinds een jaar had ik het goede voornemen om wat spullen te gaan verkopen op Marktplaats. Het kwam er echter maar niet van. Van de week had ik ineens het licht gezien en heb ik een groot aantal van mijn games die ik niet meer speel online gezet. Een beetje onwennig is het nog wel :)
Ik heb mensen laten bieden op mijn producten om te kijken wat men er voor geeft en hoe populair de producten nog zijn.

Vooral het spel SuperMario was erg populair en er werd enthousiast op geboden. na 2 dagen was het hoogste bod 26 euro, waar ik dik tevreden mee was. (Blijft lastig inschatten wat een goede verkoopprijs is van al die producten) De koper woonde niet in de buurt dus moest het op de post. Prima natuurlijk, alleen komen de kosten daarvan weer bovenop de kosten van het spel voor de koper. Per ongeluk had ik 16 cent te weinig gerekend voor de postzegels, volgende keer beter ;)

Ik hoop natuurlijk dat er niks misgaat met de zending. Dat blijf ik wel een eng idee vinden. Ik had het spelletje aangetekend kunnen versturen maar dat kost weer een duit extra. Beetje zonde.
Je hoort over Marktplaats ook veel negatieve verhalen. Dat maakte me een beetje onzeker om mijn spullen te gaan verkopen. Tot nu toe gaat het bij mij goed :)

Hebben jullie nog tips voor Marktplaats?

dinsdag 22 januari 2013

Ziggo internet in huize bespaarstudent

Na veel wikken en wegen had ik eindelijk besloten op een Ziggo abonnement af te sluiten voor ons studentenhuis. Ik heb het nog wel even aangekeken of iemand anders het abonnement op zich wilde nemen maar helaas pindakaas. Dan maar op mijn naam. Uiteindelijk dus online tv en internet met een zelfinstallatie pakket besteld. Het pakket kwam afgelopen woensdag aan en met goede moed begon ik met de installatie. Ik had een groene kabel in een van de andere kamers gevonden en het systeem daarop aangesloten. Maar helaas lukte het niet om internet te activeren.
Dus ik had vervolgens mijn vriend ingeschakeld in de hoop dat het hem wel zou lukken. Hij had afgelopen weekend wel tijd om eens te kijken hoe het zat. Uiteindelijk weer een teleurstelling: vriendlief lukte het ook niet om het internet te activeren..
Ik dus de servicelijn gebeld van Ziggo. Na het uitvoeren van een paar mislukte tips beloofde de man aan de andere kant van de lijn om maandag een storingsmonteur langs te sturen.
Schade van het bellen van de servicelijn: € 8,50 :(

Gelukkig kwam de monteur maandag en bleek er een filter in de straat te zitten waardoor het internet signaal niet doorkwam. Hij verwijderde deze filter en activeerde het internet. Voila! probleem opgelost, gelukkig maar.

Ons oude internet zou eerst de 20e van deze maand aflopen maar we waren verkeerd geïnformeerd door onze inmiddels verhuisde huisgenoot. Het internet loopt pas 12 februari af. Het Ziggo internet is echter de 17e al ingegaan. We betalen dus een stukje deze maand dubbel.

Iedereen in huis heeft aangegeven mee te willen delen in het internet&tv. (Ook de wanbetalers/profiteurs) Ik heb met iedereen gesproken en ga er dus voorlopig maar vanuit dat ze dat ook werkelijk gaan betalen. Tenzij het tegendeel bewezen wordt, dan kan ik altijd nog maatregelen nemen.

Ik moet nog even de factuur afwachten voor het eerste bedrag en dan kan het eerlijk gedeeld worden. Ik weet niet precies wat ik moet verwachten omdat ik een deel van januari betaal en aansluitkosten van 30,45. Als ik het precieze bedrag weet dan stuur ik iedereen een mail. Pas als ze het eerste bedrag betalen krijgen mijn huisgenoten het wachtwoord van het internet. Zo heb ik in ieder geval de eerste betalingen binnen :) Op hoop van zegen!


zondag 20 januari 2013

Mijn superontbijt!

Een tijd geleden schreef ik een logje over goedkoop ontbijten. Ik was op zoek naar een makkelijk, goedkoop en gezond ontbijt dat niet zo snel zou vervelen.

Wat at ik eerst?
-Ontbijtcrackers van Lu (vrij duur) met margarine en hagelslag
-Diverse zoete ontbijtflakes
-Boterham met margarine en hagelslag
Niet bepaald gezond en op het boterhammetje na vrij prijzig. Vaak had ik na het ontbijt vrij snel weer trek voordat de lunchtijd zich aandrong. Daardoor ging ik voor de lunch sneller snacken.

Om een beter ontbijt te vinden heb ik andere gezondere varianten uitgeprobeerd.  Zo heb ik een tijd havermout gegeten, in de melk gekookt met een lepel honing. Dat smaakte al goed maar het werd uiteindelijk erg eentonig. Ook gewone müsli probeerde ik met yoghurt en fruit. Voornamelijk met banaan en druiven smaakte het me goed. Maar ook dit ontbijt werd ik een beetje zat.
Uiteindelijk maakte ik een smoothie met havermout, yoghurt, sinaasappelsap en banaan.
Het resultaat (voor het blenden):
Door de yoghurt krijg ik zuivel en calcium binnen, de havermout zorg voor een langdurig vol gevoel vanwege de vezels en de sinaasappelsap en banaan zijn o.a. goed voor de vitaminen. Bovendien kan je eindeloos variëren. Ik gooi graag aardbeien, frambozen en blauwe bessen in de smoothie. Heerlijk!
De basis voor deze smoothie kost mij:
500gram havermout € 0,38 (100gram per portie)
Liter magere yoghurt € 0,55 (150ml per portie)
20 sinaasappels € 3 (3 sinaasappels per portie)
5 bananen € 1 (een per portie)

Geschat per ontbijt: € 0,86

Met het rode fruit maak je het natuurlijk ook duurder dus ik koop liever in de zomer fruit op de markt, wanneer ze het goedkoopste zijn. In de winter koop ik weleens diepvriesfruit. Met een paar bevroren frambozen geef je toch veel smaak aan de smoothie.
Voor mij is dit dus een super-ontbijt! Ik ben al weken aan het blenden en het verveeld me niet. Natuurlijk varieer ik ook met muesli, boterham en af en toe gekookte havermout want een gevarieerd ontbijt is natuurlijk het aller beste. Een ontbijt onder een euro vind ik toch ook best goedkoop, daar kan de Hema of de Ikea niet aan tippen ;) Al zeg ik het zelf.

Letten jullie op de kosten van het ontbijt?

donderdag 17 januari 2013

Buitenlandsestage.nl en Aquarius Abroad

Precies een jaar geleden was ik druk op zoek naar een stage in het buitenland. Via de website Buitenlandsestage.nl kwam ik in contact met een Frans bemiddelingsbureau Aquarius. Want ik wilde dolgraag in Parijs mijn stage doen.

Ik moet het toch even kwijt: Ga niet met Aquarius Abroad in zee! Het heeft me voornamelijk ellende opgeleverd. En daarin was ik niet de enige!

Zoektocht
Op de website van buitenlansestage.nl stond dat ze minimaal 8 weken nodig hebben om iemand te kunnen plaatsen in een van hun programma's. Ik was aan de late kant maar nog buiten de 8 weken met aanmelden op de site. Desondanks kreeg ik een waarschuwing dat het aan de late kant was maar dat ze hun best zouden doen.
Na een taaltest via de telefoon met een van de medewerkers van Aquarius begon het zoeken naar een geschikte stage. In totaal heb ik 9 verschillende stages aangeboden gekregen waarbij 8 van de 9 stages eigenlijk nergens op sloegen. Het waren hele kleine bedrijven en het sloot totaal niet aan op mijn stage-eisen en wensen. Ik moest namelijk naast de stage ook een opdracht uitvoeren voor het bedrijf. En daar hadden de meesten geen zin in. (slecht geïnformeerd??)
Uiteindelijk verstreek mijn uiterlijke stagedatum waardoor mijn kans op afstuderen in dat jaar in rook opging. Er moest zo snel mogelijk een stage gevonden worden.

2 weken later dan toch een geschikt stagebedrijf gevonden en ik kon bijna meteen beginnen. Er moest dus ineens veel geregeld worden op het laatste moment.

Woonruimte
Het bedrijf zorgt ook voor de woonruimte in het buitenland maar daar hangt een flink prijskaartje aan. Al tijdens de zoektocht van mijn stage kreeg ik de een na de andere mail dat ik 6 maanden huur vooruit moest betalen voor de woonruimte (totaal € 3550) en dat dit zo snel mogelijk moest worden overgemaakt. Anders zou ik geen woonruimte hebben. Ik weigerde keer op keer omdat ik nog geen stage had en nog niet wist wanneer ik zou vertrekken. Logisch lijkt me?!
Ik zou een kamer krijgen in het 13e arrondissement in een groot studentencomplex. De kamer zou mij 550 euro p/m kosten plus een maand borg.
Achteraf ben ik er achtergekomen dat de kamers in het complex 400 euro p/m kosten!! Het bemiddelingsbureau steekt dus gewoon 150 euro per maand in hun zak! Je betaald namelijk het bedrag aan Aquarius en niet aan het complex waardoor ze de prijs flink kunnen verhogen.
Als ik mijn kamer had gereserveerd direct bij het complex dan had ik 400 euro p/m betaald en had ik niet het hele bedrag vooraf moeten betalen. Zelf woonruimte zoeken loont dus!
De kamer was achteraf super klein, 8m2. Het internet was super traag omdat je het deelde met veel te veel mensen. En de gedeelde ruimtes waren heel basic en niet altijd even schoon..

Al met al, toen ik naar Parijs vertrok kreeg ik de volgende dag te horen dat er pas over 2 weken woonruimte voor mij zou vrijkomen.. Gelukkig sliep ik 2 dagen bij kennissen van mijn moeder die in Parijs woonde. Het bemiddelingsbureau boodt me een hostel in de buurt aan maar toen ik daar kwam bleek dat ik niet langer dan 7 dagen daar mocht verblijven. Ze stuurde mij dus gewoon weg! Uiteindelijk zelf een hostel geregeld waar ik wel 14 dagen kon blijven. Bovendien moest ik het allemaal zelf betalen want het was allemaal mijn eigen schuld dan had ik maar eerder het geld moeten overmaken aan hun..

Stage
De stage zelf is gelukkig redelijk verlopen op mijn afstudeeropdracht na. Daar hadden ze toch ineens geen interesse meer in en ik moest de opdracht in mijn eigen tijd maar gaan doen. Terwijl je 5 dagen in de week van 7 uur in de ochtend tot 8 uur in de avond onderweg of aan het werk bent en je alleen het weekend over hebt. Die opdracht is dus helaas in de soep gelopen. Gelukkig waren de mensen in het bedrijf zelf erg aardig wat mijn tijd daar aanzienlijk heeft veraangenaamd.

Andere stagiaires
Een van de andere stagiaires (uit Amerika) in het bedrijf was via Aquarius bij hetzelfde bedrijf beland als ik. Ook zij was totaal niet tevreden over haar stage wat uiteindelijk totaal niet aansloot bij haar opleiding. Zij betaalde in Amerika 5000 dollar voor de bemiddeling! Ik betaalde 900 euro aan Buitelandsestage.nl. Zij kwam aan in Parijs waarna haar originele stage (geregeld door Aquarius) ineens niet meer doorging terwijl ze al in Parijs was. De documenten waren nog niet in orde gebracht waardoor ze geen poot had om op te staan. Ze moest dus direct een andere stage vinden, anders moest ze weer terug naar Amerika. Uiteindelijk kwam ze dus bij mij terecht.

Voor alle studenten die op zoek zijn naar een stage in het buitenland: Begin op tijd en probeer die bemiddelingsbureau's zoveel mogelijk te vermijden want het kost je bakken extra geld. (Ja ik heb er spijt van..)Mijn ervaring zegt: ga in ieder geval niet in zee met Aquarius Abroad. Oplichters zijn het!

dinsdag 15 januari 2013

Overgestapt van provider

Mijn abonnement van mijn mobiel loopt de 22e van deze maand af. Momenteel heb ik 275 belminuten plus 100 smsjes per maand voor € 12,40 per maand. Ik zit al jaren bij Vodafone omdat ik bij hen ooit een goedkoop abonnement kon afsluiten. Uit gemak ben ik blijven plakken bij deze provider. Terwijl ik elk jaar meer ga betalen voor hetzelfde abonnement. Nu had ik daar dus genoeg van. Hoeveel moeite kost het nou om over te stappen?

Vol moed ben ik het internet opgegaan om de vele aanbieders te vergelijken. Ik wilde in ieder geval meer belminuten omdat ik er het afgelopen jaar toch een paar keer over mijn bundel ben gegaan (paar euro per keer maar toch..). Aan internet doe ik principieel niet op mijn mobiel. Kan handig zijn hoor maar ik wordt gek van mijn omgeving die de hele tijd met hun telefoon bezig zijn en niet met hun werkelijke omgeving. Ik doe dus niet mee.
Het goedkoopste abonnement die aan mijn voorwaarden voldeed was een abonnement van Telfort. Bij hun kon ik een jaarabonnement afsluiten voor € 9,50 per maand met 400 belminuten en 100 smsjes. En eerlijk is eerlijk: ze hadden veruit het goedkoopste maandtarief. Simyo en Tele2 boden 500belminuten/smsjes voor 14 euro per maand aan, wat een goed alternatief was geweest. Toch heb ik voor de prijs gekozen bij Telfort.
Ik heb dus meteen een bestelling geplaatst voor het desbetreffende abonnement. Ik wil graag mijn eigen nummer bij Vodafone meenemen en ook dat is geen probleem. Met een paar simpele handelingen zal Telfort voor het stopzetten van mijn huidige abonnement en de overdracht van mijn nummer gaan zorgen. Hoop dat alles soepel zal verlopen!


Als ik er vanuit ga dat ik niet over mijn maandtegoed ga zal ik het komende jaar het volgende bedrag gaan besparen. (wie het kleine niet eert..)
Vodafone abonnement 12 maanden = € 148,80
Telfort abonnement 12 maanden = € 114
Besparing = € 34,80 per jaar 

Veranderen jullie regelmatig van provider?

zondag 13 januari 2013

Chocolade Pavlova

Vanavond had ik twee van mijn vriendinnen gezellig op bezoek in Leiden. Lekker met zijn drietjes uit eten en daarna een toetje met koffie en thee bij mij thuis! (lekker voordelig ;)

Wat kregen mijn vriendinnen voorgeschoteld?
Een overheerlijke chocolade Pavlova. Het kost even tijd maar het is in principe gemakkelijk te maken, smaakt heerlijk en het ziet er prachtig uit.

Ingrediënten:
4 eiwitten
200 gram fijne suiker
2 theelepels azijn
1 theelepel maïzena
2 eetlepels cacao (gezeefd)
50 gram geraspte pure chocolade (houdt wat over voor de garnering)
250 ml slagroom
zakje vanillesuiker
Doosje frambozen (of ander rood fruit naar keuze)

Werkwijze:
Warm de oven voor op 160 graden.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom (ontvet voor de zekerheid met wat citroensap) in ongeveer 10 minuten stijf en glanzend.
Voeg beetje bij beetje de suiker toe aan het mengsel tijdens het kloppen en voeg als laatste de azijn, maïzena, cacao en geraspte chocolade toe aan het mengsel en meng met een spatel. Pas op dat je niet te veel roert want dan haal je de luchtigheid uit het beslag.
Stort het beslag op een met bakpapier bekleed ovenplaat en vorm een platte cirkel.
Zet de Pavlova in de oven en zet de temperatuur meteen terug naar 120 graden en bak de taart in 90 minuten gaar.
Zet de deur van de oven op een kier en laat de Pavlova langzaam (ongeveer een uur) in de oven afkoelen.

Plaats de afgekoelde Pavlova voorzichtig op een bord en verdeel de opgeklopte slagroom met vanillesuiker erover. Maak af met de frambozen en de overgehouden chocoladerasp.

Eet smakelijk!!

zondag 6 januari 2013

Inkomsten en uitgaven December

December was een drukke maand. Veel gewerkt en veel voorbereiding voor het kerst diner, wat overigens perfect is verlopen :) Gelukkig doen wij niet aan cadeautjes en versieringen dus dat bracht niet extra kosten met zich mee deze maand. Omdat ik wist dat ik deze maand op vakantie zou gaan naar Antwerpen heb ik behoorlijk de knip erop gehouden thuis, met succes.


Inkomsten

Bijbaan
719
Zakgeld
75
Extra
1100


TOTAAL inkomsten
1894


Uitgaven

Collegegeld
0
Huur kamer
510,25
Verzekering
6,07
Tv/internet
8,40
Telefoon
12,61


Totaal vaste kosten
537,33


Eten/drinken
25,70
Boodschappen
76,01
Huishouden
0
Kleding
521,90
Uitgaan
4
Cadeautjes
9
Vervoer
0
Sport
0
Persoonlijke verzorging
0
Vakantie
450


TOTAAL kosten
1623,94

Deze maand 1000 euro van mijn spaarrekening moeten halen om alle kosten te dekken. Ik had flink de beest uitgehangen in Antwerpen qua kleding kopen en ik verwachte een flinke afschrijving van mijn creditcard voor de hotelkosten in België. Met deze twee kostenposten is het een dure maand geworden maar verder is de bovenstaande lijst best leeg. Geen kosten aan vervoer, huishouden, sport en persoonlijke verzorging.Ook de kosten voor mijn boodschappen zijn laag gebleven.

Voor mijn volgende logje zal ik nog even een overzicht maken van alle gemiddelde kosten over het jaar en daarna kunnen we beginnen met een schone lei. Nieuwe rondes, nieuwe kansen en veel voornemens :) 

donderdag 3 januari 2013

Langstudeer bonus!

Helaas was de tijd aangebroken om mijn studentenreisproduct stop te zetten op 31 december j.l. Door de nieuwe regels is het reisrecht ingekort waardoor ik hem moest stopzetten. Ik ben namelijk een langstudeerster waardoor ik mijn recht op gratis reizen heb verloren.

Om alle studenten (zo'n 30.000) die hun reisproduct verliezen tegemoet te komen heeft het NS een aanbod voor deze studenten. Ze krijgen op een abonnement naar keuze € 50 korting. Daarmee is bijvoorbeeld een 40% kortingskaart voor de daluren gratis voor 1 jaar.

Na het netjes stopzetten van mijn kaart wilde ik meteen mijn kortingskaart gaan aanvragen. Wat blijkt? Het duurt 3 weken voordat je een nieuwe kaart in huis hebt en je kunt hem pas half januari aanvragen. Je moet je gegevens achterlaten op hun site en dan krijg je de actiecode destijds opgestuurd via mail.

Het vergt dus een beetje geduld.. Voorlopig moet ik dus losse kaartjes kopen voor de trein. (even slikken om de volle mep te moeten betalen voor een kaartje) Mijn oude OV-chipkaart werkt namelijk na het stopzetten gewoon niet meer in de trein (Grrrr) en wel in de tram en bus. Ik snap hem niet!
Schijnbaar hoort het zo want ik had het zelfde probleem toen ik mijn product stop had gezet voor mijn buitenlandse stage en een weekendje terug was in Nederland. Toen werkte mijn kaart dus ook niet in de trein. Volgens de servicebalie van de NS was dat normaal.

Maar goed: Laat ik maar dankbaar zijn voor de aanbieding van de NS. Zo verzachten ze toch nog een heel jaar de pijn van het verliezen van mijn gratis reis recht. En zo wordt het nog belangrijker om snel af te gaan studeren. We worden als studenten toch aardig in de watten gelegd al zeg ik het zelf.

Vergeet trouwens niet mee te doen aan hun Facebook actie, daarmee maak je kans op € 500 reistegoed van de NS. Dat zou toch mooi zijn ;)

woensdag 2 januari 2013

Vergelijking internet&tv abonnementen

Aangezien het internet&tv abonnement de 20e van deze maand zal aflopen in ons studentenhuis moet er toch echt snel iets nieuws geregeld worden. Het abonnement moet op iemands naam komen te staan en daarna worden de kosten gedeeld door 5 personen. (of minder als iemand niet mee doet)

Providers voor Internet & Televisie

ZIGGO (huidige abonnement)
prijs: € 46,90 p/m
snelheid: 40 mb/s
aansluitkosten: € 30,45
zenders: 25 anoloog - 60 Digitaal - 16 HD
contract: per maand opzegbaar

TELFORT
prijs: € 32 p/m
snelheid: 11mb/s (voor mijn adres)
aansluitkosten: € 25
zenders: 60
contract: 12 maanden

TELE2
prijs: € 36 p/m
snelheid: tot 30mb/s
aansluitkosten: € 30
zenders: 70
contract: 12 maanden

KPN
prijs: €51,86
snelheid: tot 40 mb/s
aansluitkosten: € 0
zenders: 60
contract: 12 maanden

CANALDIGITAAL
prijs: € 44,95
snelheid: tot 35 mb/s (voor mijn adres)
aansluitkosten: € 79
zenders: 170
contract: 24 maanden

UPC
prijs: € 45
snelheid: 30 mb/s
aansluitkosten: € 70
zenders: 50
contract: 12 maanden

XS4ALL
prijs: € 55,92
snelheid: 40 mb/s
aansluitkosten: € 0
zenders: 60
contract: 12 maanden

Na het bestuderen van de bovenstaande gegevens neig ik nog steeds naar Ziggo. Aangezien het ook onze huidige aanbieder is en het internet een goede snelheid heeft. Ook de aansluitkosten zijn laag.
Als je moet delen met max 5 personen wordt het heel vervelend internetten met een lage snelheid. Daarmee valt bijvoorbeeld tele2 direct af met zijn lage snelheid op mijn adres.

Het afsluiten van een Ziggo abonnement kost 10 tot 14 dagen voordat het geleverd wordt aan huis dus uiterlijk 6 januari moet er iets besteld worden. Ik heb nog een laatste mail gestuurd naar mijn huisgenoten en als ik niks hoor zet ik het abonnement op mijn naam en zal iedereen netjes op tijd moeten betalen om gebruik te mogen maken van het internet. Hopelijk gaat het goed met het delen en betalen en anders kan ik altijd nog het wachtwoord veranderen en in het slechtste geval de stekker eruit trekken.
Laat ik er maar vanuit gaan dat het goed zal lopen :)

Welke aanbieder hebben jullie en waarom?