Onderwerpen

donderdag 26 april 2012

Gezondheid

Het heeft even tijd gekost om mijn draai hier in Parijs te vinden, zeker qua eten.
Nu heb ik 2 weken geleden op de 2 katten van vrienden gepast en mocht ik in hun appartement aan mijn scriptie werken. Nu vond ik daar een weegschaal, die me vertelde dat ik toch echt ben aangekomen.
(merkte al dat mijn broeken wat strakker gingen zitten)



Ik zit nog 2 maanden in Parijs en veel tijd om te sporten heb ik niet. Bovendien zit ik de hele dag op mijn kont achter de computer wat niet echt bevordelijk is voor mijn gewicht. Ook heb ik in het begin van mijn stage nogal wat witte stokbroden gegeten met een stuk taart als toetje en een blikje frisdrank. Thuis begon ik dan weer aan de koekjes. "Troost" voedsel omdat ik me toch een  beetje alleen voelde in Parijs.
Aankomen is nooit leuk ik wil dan ook proberen om het meteen goed aan te pakken :)

Meer bewegen - vaker de trap nemen
Dit gaat wel lukken aangezien mijn kamer op de 6e verdieping ligt :)
Ook in het metro systeem heb je vaak de kans om de trap te pakken ipv de roltrap

Niet snoepen/geen suiker
Ik heb de afgelopen maand geen zoetigheid meer gekocht.
Alleen op werk wil ik nog weleens een koekje eten als het me wordt aangeboden..

Gezonde tussendoortjes eten
Zo neem ik elke dag mee naar werk:
-Een yoghurtje naturel
-Appeltje
-Rijstwafels
En vaak een wortel en een paprika

Veel water drinken
Ik heb thuis en op werk altijd een fles water bij de hand.
Verder drink ik groene thee (volgens mij is het gezonder)
Op een vruchten of groente sapje na drink ik niks anders.

Maaltijden plannen
Probeer nu op vaste tijden te eten en te snacken
Zoals om 11 uur een rijstwafel en om 5 uur een appel etc.
Hierdoor eet ik ook regelmatiger waardoor ik niet ineens heel erg honger krijg want daardoor wil ik nog wel eens de fout in gaan...

Heb wel gemerkt dat het bovenstaande ook goed is voor mijn portomonee! Zo heb deze maand al bijna geen geld uitgegeven aan buiten de deur eten omdat ik door mijn nieuwe planning altijd wat te eten voor handen heb.
Morgen vertrek ik trouwens naar Nederland voor een lekker lang weekend, ZIN IN! :)


zondag 15 april 2012

Unilever stopt met plofkip

Mooie aanvulling op mijn vorige bericht over plof kippen en eieren: zie onderstaand bericht


"Unilever Nederland stapt af van het gebruik van de plofkip, kippen die weinig bewegingsvrijheid hebben en doorgaans veel antibiotica krijgen. De voedingsmiddelenproduct heeft dat aan Wakker Dier laten weten.
Vanaf 2013 worden eerst de kipknaks van Unox gemaakt van kip met een Beter Leven-ster. Die kippen hebben meer ruimte, groeien langzamer en krijgen bijna geen antibiotica. Ook hebben ze minder last van bijvoorbeeld verwondingen aan de borst. Alle andere Unilever-producten met kip, zoals ragout, noodles en soep, worden daarna gevuld met Beter leven-kippen.

Wakker Dier is blij met 'het goede voorbeeld' van Unilever. Gisteren startte de organisatie, die op komt voor belangen van dieren, een campagne tegen McDonald's, Olvarit en Struik vanwege hun verkoop van plofkip." (www.vk.nl)
Ik een stap in de goede richting..
Unilever een stap in de goede richting..

Unilever heeft dan ook een veel grotere impact op het totaalplaatje, als de bedrijven dit soort dingen veranderen dan nemen we pas echt een stap in de goede richting! Wakker Dier ga zo door!

    vrijdag 13 april 2012

    "Plof" kip?

    Ik zat met mijn hoofd in de wolken. Droomde van een eigen huis met een enorme tuin waar ook ruimte is voor eigen kippen. Lijkt me leuk een paar kipjes in de tuin en dan heb je meteen verse eieren!
    Enfin... door deze dagdroom even wat informatie op internet opgezocht over het houden van kippen in een tuin.
    Leuke en informatieve informatie gelezen natuurlijk maar ook schokkende informatie over de bio-industrie.

    Stomme industrie, die kuikens doorfokt totdat ze door hun pootjes zakken door het vetmesten en kippen onmenselijk behandelen om ze maar zo veel mogelijk eieren te laten leggen..

    Nu heb ik altijd automatisch de goedkoopste eieren en het goedkoopste (lees kiloknaller) kippenvlees gekocht. Zo voelt het goed dat je zo weinig hebt uitgegeven qua geld maar toch is er in de tussentijd iets gaan knagen bij me.
    Ik heb een keuze: mijn budget is namelijk best ruim voor eten en drinken en ik kan dus best wat meer geld uit geven. Ik hoef dus helemaal geen "plof" kip te kopen of legbatterij eieren. Natuurlijk kan je alles biologisch gaan kopen maar dat is me nog een stap te ver. Stukje bij beetje voelt een stuk beter.

    Die arme kippen, die hebben geen keus. Maar de consument heeft wel een keus. Mijn voornemen is dat ik geen "slechte eieren" meer wil kopen. Wat gaf internet mij voor een informatie over goede eieren?

    EKO-keurmerk
    - 6 kippen per m2 in de stal maar met uitloop buiten
    - Uitloop naar buiten: Ja: vanaf 4 m2 per kip, grotendeels begroeid.
    - snavelkappen: Nee
    - Voereisen: minstens 80% biologisch en niet genetisch gemanipuleerd.


    Nou het bovenstaande keurmerk is eigenlijk het enige keurmerk die aan alle eisen voldoet. Hoe lang heb ik mezelf laten manipuleren door de term "Scharrelei"? Te lang want de kippen hebben zeker geen "scharrelleven" gehad. De gras eieren zijn ook nog wel te doen, daarbij knippen ze alleen de snavels wel af..

    Totdat ik mijn eigen kippen heb (gewoon blijven dromen) ga ik betere eieren kopen en letten op het EKO-keurmerk. Een stap in de goede richting zou ik zeggen :) Als eerste ben ik al minder vlees gaan eten, stapje voor stapje ga ik vooruit ;)



    Letten jullie op herkomst van de eieren die jullie kopen?

    woensdag 11 april 2012

    Studeren - Soggen

    De tijd vliegt! Ik ben alweer 10 weken onderweg in mijn 21 weken van mijn stage.

    De stage zelf gaat goed, leuke collega's, prima werk, etc.
    Alleen moet er in mijn geval ook nog een scriptie geschreven worden tijdens mijn stage. Nu verloopt dit dus niet op rolletjes.
    Ik heb bij mijn sollicitatie nadrukkelijk aangegeven dat ik 2 dagen per week nodig heb om aan mijn scriptie te kunnen werken, dat was allemaal geen probleem. Ook mijn school zelf heeft dit nog even gecontroleerd bij mijn begeleider. Totdat je daadwerkelijk met je stage begint.
    Nee dan kan je geen 2 dagen 'niks doen' in de tijd van de baas. Ik kon wel in mijn eigen tijd (weekend) of als mijn eigen werk 'af' is wel even aan mijn scriptie werken. Nu 10 weken verder ben ik nog steeds bezig met mijn plan van aanpak, grr.. Ook het onderwerp van mijn onderzoek is vorige week ineens aangepast door mijn begeleider op stage. Hierdoor moet ik dus een andere markt en doelgroep gaan onderzoeken en mijn plan van aanpak omgooien.

    Het wordt dus nu echt tijd dat ik ga knallen want anders kom ik in de problemen. Nu kan ik door mijn late stage start toch niet meer dit jaar afstuderen maar hoe eerder die scriptie af is, hoe beter natuurlijk!

    Moet ook toegeven dat ik een kei ben in het uitstellen van dingen, vooral als ze moeilijk of niet leuk zijn in mijn ogen. (achteraf valt het natuurlijk altijd weer mee)
    Ik ben een kei in SOGGEN zoals we dat onder studenten noemen. SOG staat voor studie ontwijkend gedrag. En het kan behoorlijk hardnekkig zijn.



    Het resultaat bij mij: een langstudeerboete die ik eind dit jaar op mijn dak krijg. Alleen maar omdat ik SOG. Ja het is echt waar. Als ik meer discipline, motivatie en doorzettingsvermogen had gehad dan was ik zeker in 4 jaar afgestudeerd. Het is allemaal niet zo moeilijk ik MAAK het zelf moeilijk.

    Nu dacht ik stiekem altijd, zodra ik mijn diploma heb is alles opgelost. Maar ik weet wel zeker dat ik dat uitstel gedrag mee neem naar mijn toekomstige baan. Ik zal er hoe dan ook tegenaan blijven lopen! Tenzij ik er wat aan doe.

    Nu is een van de belangrijkste tips tegen soggen een goede planning maken en van te voren bepalen wat je gaat doen.
    Dus nu is mijn voornemen dat ik aankomend weekend alle 2 de dagen flink aan de studie ga. Ik heb het geluk dat ik dat weekend op 2 katten mag passen en dus ook de hele dag in een appartement in Parijs mag vertoeven. Ze hebben lekker veel ruimte en super snel internet, die ik helaas thuis niet heb.

    Mochten mijn collega's me mee uit vragen dan zeg ik 'nee'. Ook al wil ik heel graag wat leuks doen in het weekend. Ik zal ook niks schrijven op mijn blog, daar gaat teveel tijd in zitten.
    Nu moet ik nog de verleiding weerstaan van het Facebooken en blogjes lezen. Een uitdaging wordt het zeker ;)

    Hebben jullie wel eens last van uitstelgedrag? en hoe gaan jullie het tegen?

    zaterdag 7 april 2012

    De Paasdagen

    Een heel bizar contrast in het nieuws:

    De voedselbanken hebben minder voedingsmiddelen om uit te delen aan het stijgende aantal gezinnen die de voedselbank nodig heeft om rond te komen.

    Daarnaast de berichten dat de supermarkten weer flink in hun handjes wrijven dat de paasdagen weer lekker veel zal opbrengen. Ze hebben aangegeven dat we dit jaar weer iets meer geld uitgeven aan paasboodschappen dan vorig jaar. De levensmiddelen branche verwacht een omzet van 760 miljoen euro!!

    Zijn we nou helemaal lekker geworden met z'n allen? Terwijl de ene zich letterlijk volstouwt met "Paas" lekkernijen staat de ander op de wachtlijst van de voedselbank. Schandalig is het eigenlijk!

    Als ik eerlijk ben dan had ik, als ik dit weekend in Nederland was geweest, ook wel een Paas lunch of diner georganiseerd voor mijn familie. Maar dan koop ik natuurlijk geen kant en klare Paasproducten. Ik maak een zelfgemaakte quiche, soep met broodjes en iets lekkers toe. Lekker gewoon!

    De voedselindustrie roept ons toe: Eten, eten en meer eten!
    Vroeger at je een Paas-eitje om Pasen te vieren. Nu hebben ze van alles verzonnen om Paas eten maar aan de man te brengen.
    Zo zag ik op het RTL nieuws allemaal producten voor de Paas borrel... Weer wat nieuws!
    We beginnen met het Paas-ontbijt dan de brunch, lunch, diner en eindigen we met een borrel. Alsof we niet al met z'n allen veel en veel te veel eten.

    Pasen gaan om het gezellig samenzijn en niet om ons maar tonnetje rond+arm te eten ;)

    zondag 1 april 2012

    Maand april

    Hier weer een overzicht van mijn inkomsten en kosten in april. (In Parijs)


    Inkomsten

    Salaris bijbaan
    616,58
    Stagevergoeding
    935
    Onderhuur
    400
    Zakgeld
    75
    Extra opening bankrekening
    70


    TOTAAL
    2096,58


    Uitgaven

    Huur
    501
    Verzekering
    5,97
    Tv/internet
    8,40
    Telefoon
    16,92




    Eten/drinken
    88,20
    Boodschappen
    296,02
    Huishouden
    12
    Kleding
    10
    Uitgaan
    126,90
    Persoonlijke verzorging
    0
    Overig (paspoort)
    60,30
    Vervoer
    276,10


    TOTAAL
    1401,81


    Toevallig vielen er voor 2 maanden stagevergoeding in deze maand. Ik heb kunnen regelen dat ik geen cheques meer ontvang maar dat het bedrag meteen overgemaakt wordt naar mijn Franse bankrekening. Hierdoor hoef ik niet te wachten tot zaterdag om mijn cheque naar de bank te brengen. Bovendien is het banksysteem hier ontzettend langzaam in vergelijking met Nederland.
    Gebruik ik mijn pas dan zie je ongeveer 24 uur niks op je rekening. Tussen 24 en 48 uur staat er "bedrag in behandeling" en pas na 2! dagen wordt het van je rekening afgehaald. Waarschijnlijk ben ik verwend door het systeem in Nederland want ik vind het maar irritant zo..

    De kosten voor mijn boodschappen zijn echt heel hoog! Die moet ik naar beneden brengen. Moet alleen nog even verzinnen hoe..

    Ook de kostenpost 'uitgaan' is hoog maar dat stoort me niet zo. Ik doe leuke dingen met collega's en dat vind ik nu gewoon belangrijk omdat ik hier geen vaste vrienden of familie in de buurt heb.
    Deze kostenpost had trouwens nog veel hoger uit kunnen vallen door het afgelopen weekend toen mijn zus op bezoek kwam. Maar mijn zus wilde het hotel betalen en mijn vader heeft ons eten gesponsord :) Helemaal leuk en voordelig!

    De post 'vervoer' is zo hoog omdat ik een retourtje naar Nederland heb geboekt. Ik ga eind april een weekend lekker naar huis. Ik had recht op een vrije dag vanwege het werken op de beurs en die kon ik dus gebruiken voor maandag 30 april (koninginnedag!). 1 mei is een Franse feestdag dus ik heb een super lang weekend. (vrijdag weg, dinsdag terug) De Thalys is wel duur: 194 euro

    Deze maand 694,77 euro over (dankzij dubbele stagevergoeding). Het startbedrag voor april is 841,30 omdat ik zowaar 1000 euro van mijn Nederlandse rekening heb overgemaakt naar mijn spaarrekening. Als het goed is krijg ik in April nog vakantiegeld+dagen. (ben officieel vanaf 1 maart uit dienst gegaan). Maar ik ben eerlijk gezegd het overzicht een beetje kwijt.